Sezonsko povrće
Pečene paprike punjene feta sirom
Zavirili smo u Enciklopediju svjetske kuhinje i pronašli jedan pravi ljetni recept. Za 4 osobe trebat će vam: 4 crvene paprike, 50g brašna, 2 jaja, 90g feta sira, 2 žlice nasjeckanog peršina, 1 papričica, sol i papar
Dobro oprane paprike nožem zarežite po dužini te im odstranite sjemenke.
Rasporedite paprike na lim za pečenje i pecite ih na roštilju dok im kožicu ne prekriju tamni mjehurići.
Izvadite ih iz pećnice i ostavite da odstoje 10 minuta, pa ih ogulite.
U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, razmrvljeni sir, peršin, nasjeckanu papričicu, sol i papar.
Ovom smjesom napunite paprike.
Brašno začinite solju i paprom pa pospite paprike.
Pržite ih 8 minuta na laganoj vatri, pazeći da porumene ravnomjerno i da se nadjev ne izlije.
Ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite toplo.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
U samo nekoliko dana skočio je broj potpisa peticije udruge Prijatelji životinja za zabranu bučne pirotehnike!
-
Proteklog dana na području Policijske uprave zadarske, od značajnijih sigurnosnih događaja, prijavljena je 1 teška krađa i 1 krađa:
-
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 29-godišnjaka se sumnjiči da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, presreo poslovnu komunikaciju oštećenog i dobavljača te je izmijenio podatke za uplatu novca
-
Ante Rubeša (Akcija mladih) u današnjem priopćenju osvrnuo se završetak javnog savjetovanja o njihovom prijedlogu smanjenja cijene odvoza komunalnog otpada na području Grada Zadra.
Reci što misliš!