Lifestyle

Sezonsko povrće

Pečene paprike punjene feta sirom

Pečene paprike punjene feta sirom
Sanjin Strukić/PIXSELL

Zavirili smo u Enciklopediju svjetske kuhinje i pronašli jedan pravi ljetni recept. Za 4 osobe trebat će vam: 4 crvene paprike, 50g brašna, 2 jaja, 90g feta sira, 2 žlice nasjeckanog peršina, 1 papričica, sol i papar

Dobro oprane paprike nožem zarežite po dužini te im odstranite sjemenke.

Rasporedite paprike na lim za pečenje i pecite ih na roštilju dok im kožicu ne prekriju tamni mjehurići.

Izvadite ih iz pećnice i ostavite da odstoje 10 minuta, pa ih ogulite.

U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, razmrvljeni sir, peršin, nasjeckanu papričicu, sol i papar.

Ovom smjesom napunite paprike.

Brašno začinite solju i paprom pa pospite paprike.

Pržite ih 8 minuta na laganoj vatri, pazeći da porumene ravnomjerno i da se nadjev ne izlije.

Ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite toplo.

Dobar tek!

 


Reci što misliš!