Sezonsko povrće
Pečene paprike punjene feta sirom
Zavirili smo u Enciklopediju svjetske kuhinje i pronašli jedan pravi ljetni recept. Za 4 osobe trebat će vam: 4 crvene paprike, 50g brašna, 2 jaja, 90g feta sira, 2 žlice nasjeckanog peršina, 1 papričica, sol i papar
Dobro oprane paprike nožem zarežite po dužini te im odstranite sjemenke.
Rasporedite paprike na lim za pečenje i pecite ih na roštilju dok im kožicu ne prekriju tamni mjehurići.
Izvadite ih iz pećnice i ostavite da odstoje 10 minuta, pa ih ogulite.
U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, razmrvljeni sir, peršin, nasjeckanu papričicu, sol i papar.
Ovom smjesom napunite paprike.
Brašno začinite solju i paprom pa pospite paprike.
Pržite ih 8 minuta na laganoj vatri, pazeći da porumene ravnomjerno i da se nadjev ne izlije.
Ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite toplo.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
U Zemuniku Donjem danas je predstavljen 2,2 milijuna eura vrijedan projekt Apollo čiji je cilj povećanje energetske učinkovitosti. U sklopu projekt na području Zadarske županije predviđena je gradnja 11 fotonaponskih elektrana.
-
7. prosinca održat će se “Degustacija mladih vina i maslinovih ulja, Nadin 2024.“ Radi se o tradicionalnoj šesnaestoj degustaciji, koja se održava povodom dana Sv. Nikole putnika i na kojoj poseban značaj dajemo autohtonim sortama Maraštini i Plavini.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Možda ste već primijetili kako je ovih dana Park Vruljica postao veseliji za nove boje i nove slike?
Reci što misliš!