jelo gotovo u manje od pola sata
Svinjske kotlete u kremastom umaku možete pripremiti u jednoj tavi
Svinjske kotlete u kremastom umaku možete poslužiti s prilogom po želji, poput kriške kruha, pirea od krumpira, kuhane tjestenine ili riže...
Ima li išta bolje od pečenih svinjskih kotleta? Pečeni
svinjski kotleti u kremastom umaku. Ovo se jelo priprema u
jednoj tavi, a mogu ga napraviti i oni koji nisu veliki majstori
kuhinje.
Najbolje od svega? Cijelo će jelo biti gotovo u manje od
pola sata. Poslužiti ga možete s kruhom, pireom, kuhanom
tjesteninom ili rižom.
Sastojci za kotlete:
4 svinjskih kotleta
500 ml mesnog temeljca
250 ml vrhnja za kuhanje
4 žlice maslaca
3 žlice brašna
1 žlica Worcestershirea
1 žlica biljnog ulja
1 čajna žličica senfa Dijon
svježe začinsko bilje
sol i papar po želji
Priprema kotleta:
Zagrijte ulje u tavi. Začinite kotlete sa soli i paprom pa
ih pecite na tavi oko tri do četiri minute sa svake strane,
dok ne dobiju lijepu smeđu boju. Uklonite ih s tave.
U istu tavu dodajte maslac pa kad se rastopi, umiješajte brašno.
Miješajte oko jedne minute.
Postupno počnite dodavati mesni temeljac i vrhnje za kuhanje.
Miješajte dok se ne riješite svih eventualnih grudica.
Začinite umak s Worcestershireom i senfom, te sa soli i senfom po
želji.Kuhajte umak dok se ne počne zgušnjavati.
Tada vratite kotlete u tavu i kuhajte sve zajedno dok se meso
termički ne obradi.
Posipajte sa svježim začinskim biljem po želji. Poslužite
toplo s prilogom po želji. Dobar tek!
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će s promjenjivom naoblakom gdjegod pasti uglavnom samo malo kiše, i to češće prema otvorenom malo do umjereno valovitom moru
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
-
Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 20. do 25. siječnja 2025.
-
Jeste li se ikada zapitali zašto vas obuzme neobjašnjiv umor nakon obilnog ručka? Ovaj fenomen, poznat kao postprandijalna somnolencija, često je iskustvo mnogih, no rijetko tko razumije njegove stvarne uzroke.
Reci što misliš!