gastro kutak
Ljeto je savršeno za probati grčke punjene tikvice (gemistu)
Grčke punjene tikvice (gemistu) poslužite kao glavno jelo ili prilog uz grčki jogurt.
Sastojci:
– 6 manjih tikvica (oko 12-15 cm dužine)
– 1 šalica riže
– 1 veliki crveni luk, sitno nasjeckan
– 2 režnja češšnjaka, sitno nasjeckan
– 2 raJčice, sitno nasjeckane
– 1/2 šalice maslinovog ulja
– 1/4 šalice svježe isjeckanog peršina
– 1/4 šalice svježe nasjeckane mente
– sol i papar po ukusu
– 1 šalica povrtnog ili pilećeg temeljca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Tikvicama odrežite vrhove i pažljivo ih žlicom izdubite da napravite mjesta za nadjev.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i popržite crveni luk i češnjak dok ne postanu prozirni.
Dodajte rižu i rajčice te pirjajte još nekoliko minuta. Začinite solju, paprom, peršinom i metvicom.
Pripremljenim nadjevom napunite tikvice i stavite ih u vatrostalnu posudu.
Nadjevene tikvice prelijte juhom i pokrijte posudu aluminijskom folijom.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta, zatim otvorite foliju i pecite još 15 minuta dok tikvice ne omekšaju i ne porumene.
Grčke punjene tikvice (gemistu) poslužite kao glavno jelo ili prilog uz grčki jogurt.
Izdvojeno
-
Ozbiljna ekološka promišljanja inspirirala su ovogodišnju božićnu dekoraciju Škole primjenjene umjetnosti i dizajna!
-
Tjedni horoskop od 16. do 22. prosinca 2024.
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
-
Oni koji uspješno prođu natjecanje moći će se prijaviti na ograničene javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih investicijama te ostvariti pravo na najviše 25.000 eura po projektu
Reci što misliš!