Lifestyle

u restoranu hotela A'mare

Istražili smo spoj okusa, mirisa i tekstura s potpisom chefa Ivana Tartara

Istražili smo spoj okusa, mirisa i tekstura s potpisom chefa Ivana Tartara
Bojan Bogdanić

Vrata restorana hotela A'mare u Zadru krasi natpis Better feeling. I da. U trenutku kada se nađete s druge strane, možete odbaciti svakodnevne brige i posvetiti se čistom užitku u trenucima koji slijede.

Naš enogastro hedonizam te je večeri zaokružen.

6e6b4959d09e52d29d38a354e0ddfe60.jpg?v=2Ponovo smo se našli na jednoj od "Akustičnih srijeda" u hotelu A'mare, te uz lagani rock, country i blues kojega izvodi Marin Modrić, polako smo se prepustili istraživanju koncepta okusa, mirisa i tekstura koje uspješno od travnja predvodi mladi chef Ivan Tartaro. 

A'kustična srijeda @ A'mare A'kustična srijeda @ A'mare

On nas je uputio u neke od svojih kulinarskih tajni, naravno, nije nam odao sve, ali dovoljno da naša priča bude tu pred vama jer vam ovo mjesto od srca preporučamo. 

S a la carte menija izabrali smo starter koji je činio odležani tatarski biftek, kompaktan protein pod kremom od svježeg vlasca i ukiseljene ljutike. 

Chef nam kaže kako koristi upravo ljutiku zbog svježine potrebne da pročisti nepce za jelo koje slijedi. A to je za mene bila mediteranska salata, a kolega je izabrao slider burgere s hrskavim čipsom. 

63d6d0a7e0a39258a92b2da92e5b4560.jpg?v=2

28d1e19366980d2cfb99d2e67a4b32e5.jpg?v=2Mediteranska salata kombinacija je pilećeg fileta, paške skute, hrskave zelene salate, brusnica i tostiranih sjemenki suncokreta i buće. 

Nutritivno bogato i osvježavajuće, savršeno uz chardonnay i svrdlovinu koje nam je preporučio Jurica Sipina. 

Pecivo za male, ali sočne burgere radi se s krumpirom, a coleslaw salata obogaćena je hrenom. 

Chef je posebno istaknuo to kako se u restoranu rade domaća peciva i foccacia, koja je prozračna i vraća vas u doba kada su naše bake same pekle kruh. 

Tartaro posebno njeguje odnos prema tradiciji, ali je transportira u moderne potrebe restoranske kuhinje, koristeći najbolje od lokalnih namirnica domaćih proizvođača i kaže kako vole iznenaditi goste. U tome svakako pomaže i Jelena Zekanović, čije su slastice posebna priča, bude tu domaća savijača ili pak banana bread.

951d6de7a18bb219c466e00fc9890f9c.jpg?v=2Od Dalmacije preko Istre do Slavonije! 

Vinska karta se nadopunjuje, a gostima se sviđa što i tako upoznaju zemlju u koju dolaze, kaže nam Sipina. Nedavno je iz Nadina stiglo vino Nimčević, nagrađivani pošip, tu je i maraština, već sada dobro idu ljetni kokteli, a bit će poseban gušt ispijati ih i na budućoj terasi ispred hotela A'mare.

Better feeling osiguran.

Ovaj hotel kojega vodi Anthony Ninčević otvoren je za sve! Tu je 115 soba i 13 apartmana, gosti se osjećaju ugodno, ali i svi ostali, zahvaljujući predivnom restoranu, baru i posebnim ponudama poput glazbenog programa srijedom.

Imali su odličan izbor dnevnih marendi, uveli su i sjajan nedjeljni ručak, potom brunch - postali su dio grada, mnogo više od turističke priče.


Reci što misliš!