u restoranu hotela A'mare
Istražili smo spoj okusa, mirisa i tekstura s potpisom chefa Ivana Tartara
Vrata restorana hotela A'mare u Zadru krasi natpis Better feeling. I da. U trenutku kada se nađete s druge strane, možete odbaciti svakodnevne brige i posvetiti se čistom užitku u trenucima koji slijede.
Naš enogastro hedonizam te je večeri zaokružen.
Ponovo smo se našli na jednoj od "Akustičnih srijeda" u hotelu A'mare, te uz lagani rock, country i blues kojega izvodi Marin Modrić, polako smo se prepustili istraživanju koncepta okusa, mirisa i tekstura koje uspješno od travnja predvodi mladi chef Ivan Tartaro.
On nas je uputio u neke od svojih kulinarskih tajni, naravno, nije nam odao sve, ali dovoljno da naša priča bude tu pred vama jer vam ovo mjesto od srca preporučamo.
S a la carte menija izabrali smo starter koji je činio odležani tatarski biftek, kompaktan protein pod kremom od svježeg vlasca i ukiseljene ljutike.
Chef nam kaže kako koristi upravo ljutiku zbog svježine potrebne da pročisti nepce za jelo koje slijedi. A to je za mene bila mediteranska salata, a kolega je izabrao slider burgere s hrskavim čipsom.
Mediteranska salata kombinacija je pilećeg fileta, paške skute, hrskave zelene salate, brusnica i tostiranih sjemenki suncokreta i buće.
Nutritivno bogato i osvježavajuće, savršeno uz chardonnay i svrdlovinu koje nam je preporučio Jurica Sipina.
Pecivo za male, ali sočne burgere radi se s krumpirom, a coleslaw salata obogaćena je hrenom.
Chef je posebno istaknuo to kako se u restoranu rade domaća peciva i foccacia, koja je prozračna i vraća vas u doba kada su naše bake same pekle kruh.
Tartaro posebno njeguje odnos prema tradiciji, ali je transportira u moderne potrebe restoranske kuhinje, koristeći najbolje od lokalnih namirnica domaćih proizvođača i kaže kako vole iznenaditi goste. U tome svakako pomaže i Jelena Zekanović, čije su slastice posebna priča, bude tu domaća savijača ili pak banana bread.
Od Dalmacije preko Istre do Slavonije!
Vinska karta se nadopunjuje, a gostima se sviđa što i tako upoznaju zemlju u koju dolaze, kaže nam Sipina. Nedavno je iz Nadina stiglo vino Nimčević, nagrađivani pošip, tu je i maraština, već sada dobro idu ljetni kokteli, a bit će poseban gušt ispijati ih i na budućoj terasi ispred hotela A'mare.
Better feeling osiguran.
Ovaj hotel kojega vodi Anthony Ninčević otvoren je za sve! Tu je 115 soba i 13 apartmana, gosti se osjećaju ugodno, ali i svi ostali, zahvaljujući predivnom restoranu, baru i posebnim ponudama poput glazbenog programa srijedom.
Imali su odličan izbor dnevnih marendi, uveli su i sjajan nedjeljni ručak, potom brunch - postali su dio grada, mnogo više od turističke priče.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!