Lifestyle

čekate bebu?

Imena inspirirana ljetom i morem

Imena inspirirana ljetom i morem
Unsplash

Ako ste među onima koji očekuju ljetnu bebu, možda će vas zanimati koja su dječja imena inspirirana najtoplijim godišnjim dobom. Izdvojili smo nekoliko imena koja bi vas mogla osvojiti.

Mare

Mare je kratka varijanta imena Marija koja se najčešće koristi u Dalmaciji. Mare na talijanskom znači more, pa je svakako riječ o imenu koje pristaje djeci rođenoj tijekom vrućih mjeseci. Mare je opjevao Neno Belan, a spominje se i u pjesmi Bohema i Igora Štimca Mare i Kate.

Val

Ime Val odmah nas asocira na more, odnosno val. Riječ je o muškom imenu nastalom od riječi valens, što znači jak i zdrav. Ovo ime proslavio je holivudski glumac Val Kilmer.

Jadran / Jadranka

Ako ste naumili dati djetetu ljetno ime, Jadran ili Jadranka su fantastičan izbor jer su to imena nastala od imena Jadranskog mora.

Sunčica

Osim mora, prva asocijacija na ljeto je i sunce, pa ne čudi da smo na popis uvrstili ime Sunčica. Ono dolazi od naziva nebeskog tijela Sunca, a druga varijanta ovog imena je Sunčana.

Kai

2020. u Hrvatskoj je rođeno pet dječaka za koje su roditelji odabrali ime Kai. Možda su to bile ljetne bebe jer je Kai ime havajskog porijekla te znači more.

Višnja

Početkom ljeta uživamo u sočnim višnjama, pa neke djevojčice rođene tijekom vrućih mjeseci dobivaju ime Višnja, koje simbolizira rumenilo.

Leo / Lea

Djeca rođena krajem srpnja i početkom kolovoza po horoskopu su Lavovi, pa neki roditelji za bebe biraju imena Leo ili Lea, koja dolaze od latinske riječi leo, što znači lav. Ova snažna imena označavaju hrabrost.

 


Reci što misliš!