Lifestyle

gastro kutak

Originalni recept za meksičke palačinke

Originalni recept za meksičke palačinke
Duško Marušić/PIXSELL

Zapečene, punjene i pikantne palačinke.

Sastojci:

– 2 jaja

– 3 dl vode

– 180 gr brašna

– 1 glavica crnog luka

– 400 gr mljevene junetine

– pola crvene i pola zelene paprike

– 2 režnja češnjaka

– 120 gr sira

– 1 žličica mljevene paprike

– 1 dl ulja

– mješavina začina

Priprema:

U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno i vodu, dodati sol i dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa.

Od te mase ispeći osam palačinki. Crni i bijeli luk, papriku sitno nasjeckati i propržiti na malo ulja. Dodati mljeveno meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode sve dok meso ne omekša.

Na kraju dinstanja dodati crvenu papriku i začine po ukusu. Na svaku palačinku nanijeti po žlicu mesnog fila, posipati sa malo sira, pa urolati.

U podmazani pleh poredati po 4 palačinke i preliti ih polovinom pripremljenog preljeva. Odozgo poslagati ostale palačinke i preliti ih ostatkom preljeva. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumene oko 30 minuta.

Preljev:

– 80 g margarina

– 2 žlice brašna

– 3 dl mlijeka

– 20 g parmezana

– 1 jaje

Priprema:

Otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Dodavati mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustoća (gušće nego tijesto za palačinke).

U ohlađen umak dodati umućeno jaje i parmezan i sve to dobro promiješati i njime preliti palačinke.