Lifestyle

Nutrition Solutions

Tvrtka plaća svojim radnicima da vježbaju

Tvrtka plaća svojim radnicima da vježbaju

"Ako dođu na trening, rade. Dobivaju naknadu bez obzira na visinu plaće, samo da budu tamo", kaže Chris Cavallini, izvršni direktor Nutrition Solutions.

Tvrtke diljem svijeta usredotočene su na to da podrže fizičko i mentalno zdravlje svojih zaposlenika i spriječe izgaranje. Neki čak nude slobodne dane samo zbog mentalnog zdravlja. S druge strane, Nutrition Solutions je kompanija koja plaća svojim zaposlenicima ako vježbaju.

Srijedom i petkom svaki zaposlenik ove tvrtke za pripremu obroka ima mogućnost pohađati besplatni sat tjelovježbe prije početka radnog dana.

"Ako dođu na trening, rade. Dobivaju naknadu bez obzira na visinu plaće, samo da budu tamo", kaže Chris Cavallini, izvršni direktor Nutrition Solutions.

Cavallini pojašnjava da tako osigurava svojim zaposlenicima da ne gube vrijeme nakon posla na vježbanje te im pomaže da rade na svojim osobnim ciljevima ili provode vrijeme s obitelji i prijateljima.

Trening zaposlenika uključuje gimnastiku, vježbe tjelesnom težinom, trčanje na otvorenom, pa čak i trening mentalne snage, poput uranjanja tijela u ledenu vodu.

"U vojsci se također plaća da trenirate i ostanete u formi. Uvjerio sam se iz prve ruke kako vježbanje poboljšava disciplinu i ukupnu kvalitetu života. Vjerujem da je ključ ispunjenog života snažan um, a da biste ga izgradili, prvo morate stvoriti snažno tijelo", pojašnjava Cavallini.

Njegov cilj je pomoći zaposlenicima da postanu najzdravija, najspremnija i najdominantnija verzija sebe.

"Tako se razvija otpornost i poboljšava način na koji reagiramo na stres", tvrdi.

Treninzi su u ovoj tvrtki uvedeni 2016. Tada su dolazili samo Cavallini i još jedan zaposlenik. Sada na satovima bude i do 40 osoba.

"Ovo je ulaganje u zaposlenike, ali i u mene. Predlažem to svim šefovima. Zauzvrat ćete dobiti jačeg, discipliniranijeg i energičnijeg člana tima", poručuje.


Reci što misliš!