recept
Trik za najhrskaviji mladi krumpir iz pećnice
Pečeni krumpir je jedan od najčešćih i svima omiljenih priloga.
Priprema se krajnje jednostavno i uglavnom uvijek isto: Krumpir se nasiječe, začini i stavi u pećnicu.
Ono što nije uvijek isto je rezultat – jednom ćete iz pećnice izvaditi gomilu kašastog krompira, drugi put dijelom oljušteni, dijelom kuhani krompir, a ponekad će on biti sasvim bez boje i kao da je kuhan na pari.
Ali, postoji jednostavan trik za kojim rado posežu i vrhunski kuhari i uz koji će vam pečeni krumpir baš uvijek ispasti savršeno hrskav, bilo da pečete mladi krumpir u kori ili krumpir klasično isječen na četvrtine.
Tajna je u – bjelanjku.
Ako prije pečenja premažete krumpir bjelanjkom umućenim u snijeg, on će iz pećnice izaći savršeno hrskav, a kako će se začini bolje uhvatiti na ljepljivi bjelanjak – i savršeno začinjen.
Običan sastojak napravit će ogromnu razliku i u okusu i u teksturi omiljenog priloga.
Dakle, sve što treba napraviti jest umutiti bjelanjak u snijeg i u njega uvaljati sirov krumpire.
Potom ih izvadite, uklonite višak bjelanjka i poslažete krumpir u pleh za pečenje. Nakon toga možete se pozabaviti začinima i pustiti mašti na volju.
Na vama je hoćete li krumpir začinjen samo solju i paprom ili provansalskom mešavinom, nekakvim ljutim začinima ili bijelim lukom u prahu, piše City Magazine.
Izdvojeno
-
Američki kutak Gradske knjižnice organizira susret s Dubravkom Kolanović pod nazivom Razmišljati kao slon, na odjelu za mlade, 13. prosinca, od 16,30 do 17,30 sati (Odjel za mlade).
-
Pročelnik Službe za kirurgiju Opće bolnice Zadar, izv.prof.dr.sc.Ivan Bačić, dr.med., boravio je proteklog tjedna u Rijeci. Ondje je, zajedno s torakalnim kirurzima iz KBC-a Rijeka, izvodio operacije u prsnom košu minimalno invazivnom tehnikom.
-
Planet je sve bolesniji, oni koji ga nastanjuju također. Ekološkom proizvodnjom možemo utjecati na vlastitu dobrobit i na dobrobit majke Zemlje. Zašto se onda tako teško odlučujemo na kupnju zdravih namirnica?
-
Jedna je osoba poginula u urušavanju dijela hale u Industrijskoj zoni Podi u Šibeniku, potvrdio je Hini zapovjednik šibenske Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević u četvrtak.
Reci što misliš!