Lifestyle

recept

Trik za najhrskaviji mladi krumpir iz pećnice

Trik za najhrskaviji mladi krumpir iz pećnice
Ilustracija / Pixabay

Pečeni krumpir je jedan od najčešćih i svima omiljenih priloga.

Priprema se krajnje jednostavno i uglavnom uvijek isto: Krumpir se nasiječe, začini i stavi u pećnicu.

Ono što nije uvijek isto je rezultat – jednom ćete iz pećnice izvaditi gomilu kašastog krompira, drugi put dijelom oljušteni, dijelom kuhani krompir, a ponekad će on biti sasvim bez boje i kao da je kuhan na pari.

Ali, postoji jednostavan trik za kojim rado posežu i vrhunski kuhari i uz koji će vam pečeni krumpir baš uvijek ispasti savršeno hrskav, bilo da pečete mladi krumpir u kori ili krumpir klasično isječen na četvrtine.

Tajna je u – bjelanjku.

Ako prije pečenja premažete krumpir bjelanjkom umućenim u snijeg, on će iz pećnice izaći savršeno hrskav, a kako će se začini bolje uhvatiti na ljepljivi bjelanjak – i savršeno začinjen.

Običan sastojak napravit će ogromnu razliku i u okusu i u teksturi omiljenog priloga.

Dakle, sve što treba napraviti jest umutiti bjelanjak u snijeg i u njega uvaljati sirov krumpire.

Potom ih izvadite, uklonite višak bjelanjka i poslažete krumpir u pleh za pečenje. Nakon toga možete se pozabaviti začinima i pustiti mašti na volju.

Na vama je hoćete li krumpir začinjen samo solju i paprom ili provansalskom mešavinom, nekakvim ljutim začinima ili bijelim lukom u prahu, piše City Magazine.


Reci što misliš!