Lifestyle

recept

Punjeni ćevapi

Punjeni ćevapi
Goran Kovacic/PIXSELL

Jednostavno se pripremaju i veoma su ukusni.

Sastojci:

(za 2 osobe)

– 10 ćevapa

– 4 lista šunke

– 4 lista sira

– pomfrit

– 2 krastavca

– 2 svežnja mladog luka

– kiselo vrhnje

– kupus

– sol, ulje, ocat

Priprema:

10 ćevapa razdvojiti na dva dijela (po pet za svaku osobu). Staviti na dlanove malo ulja i uzeti pet ćevapa i napraviti lopticu. Staviti na prozirnu foliju. Isto uraditi i s drugih pet.

Rastanjiti smjesu da bude tanka. Skinuti foliju, poredati dva lista šunke, a na njih dva lista sira. Zamotati i sa strana, kako se ne bi odmotalo ili iscurio sadržaj.

Staviti na roštilj ili u tavu. Dok se ćevapi prže, zagrijte ulje u drugoj posudi i stavite pomfrit da se prži, kao prilog.

Skinuti ćevape s vatre, pa dodati sa strane pomfrit. Možete poslužiti uz kupus salatu, ili napraviti salatu od krastavaca s mladim lukom uz dodatak vrhnje.


Reci što misliš!