recept
Punjeni ćevapi
Jednostavno se pripremaju i veoma su ukusni.
Sastojci:
(za 2 osobe)
– 10 ćevapa
– 4 lista šunke
– 4 lista sira
– pomfrit
– 2 krastavca
– 2 svežnja mladog luka
– kiselo vrhnje
– kupus
– sol, ulje, ocat
Priprema:
10 ćevapa razdvojiti na dva dijela (po pet za svaku osobu). Staviti na dlanove malo ulja i uzeti pet ćevapa i napraviti lopticu. Staviti na prozirnu foliju. Isto uraditi i s drugih pet.
Rastanjiti smjesu da bude tanka. Skinuti foliju, poredati dva lista šunke, a na njih dva lista sira. Zamotati i sa strana, kako se ne bi odmotalo ili iscurio sadržaj.
Staviti na roštilj ili u tavu. Dok se ćevapi prže, zagrijte ulje u drugoj posudi i stavite pomfrit da se prži, kao prilog.
Skinuti ćevape s vatre, pa dodati sa strane pomfrit. Možete poslužiti uz kupus salatu, ili napraviti salatu od krastavaca s mladim lukom uz dodatak vrhnje.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!