Lifestyle

#recepti

Juha od koprive - recept iz vremena starih Rimljana

Juha od koprive - recept iz vremena starih Rimljana

Sve je više poznatih chefova koji nanovo otkrivaju ovo jestivo bilje, pa i tebi savjetujemo da svakako probaš kuhati s koprivom - za početak možda baš ovu gustu juhu s vrhnjem i poprženim kruhom

Sastojci (za 4 osobe): 500 g mladih listova koprive 4 ljutike 2 žlice maslaca 1 veliki krumpir sol i svježe mljeveni crni papar 1 punomasno kiselo vrhnje (250 ml) komadići preprženog kruha za ukras  

Priprema:

Odvoji jednu trećinu listova koprive, operi ih i sitno nasjeckaj. U lonac za juhu stavi opranu i sitno nasjeckanu ljutiku i maslac te ih pirjaj na laganoj vatri dok ljutika ne omekša, otprilike 5 minuta.

Umiješaj cijele listove koprive pa pirjaj sve 1 minutu. Dodaj oguljen i na kockice narezan krumpir i 1 litru hladne vode te posoli po ukusu. Poklopi i kuhaj dok se krumpir ne skuha, oko 20 minuta. Prelij sve u blender, u dva dijela ako je potrebno, pa napravi glatku kašu.

Kušaj treba li dodati soli i papra. Umiješaj nasjeckane listove koprive s početka recepta i vrhnje, pospi poprženim komadićima kruha te odmah posluži.

Pročitajte više na: https://gastro.24sata.hr


Reci što misliš!