#recepti
Juha od koprive - recept iz vremena starih Rimljana
Sve je više poznatih chefova koji nanovo otkrivaju ovo jestivo bilje, pa i tebi savjetujemo da svakako probaš kuhati s koprivom - za početak možda baš ovu gustu juhu s vrhnjem i poprženim kruhom
Sastojci (za 4 osobe): 500 g mladih listova koprive 4 ljutike 2
žlice maslaca 1 veliki krumpir sol i svježe mljeveni crni
papar 1 punomasno kiselo vrhnje (250 ml) komadići preprženog
kruha za ukras
Priprema:
Odvoji jednu trećinu listova koprive, operi ih i sitno nasjeckaj. U lonac za juhu stavi opranu i sitno nasjeckanu ljutiku i maslac te ih pirjaj na laganoj vatri dok ljutika ne omekša, otprilike 5 minuta.
Umiješaj cijele listove koprive pa pirjaj sve 1 minutu. Dodaj oguljen i na kockice narezan krumpir i 1 litru hladne vode te posoli po ukusu. Poklopi i kuhaj dok se krumpir ne skuha, oko 20 minuta. Prelij sve u blender, u dva dijela ako je potrebno, pa napravi glatku kašu.
Kušaj treba li dodati soli i papra. Umiješaj nasjeckane listove
koprive s početka recepta i vrhnje, pospi poprženim komadićima
kruha te odmah posluži.
Pročitajte više na: https://gastro.24sata.hr
Izdvojeno
-
Dođite u Glazbenu zbirku Gradske knjižnice Zadar u ponedjeljak 16. prosinca na Božićni kviz!
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom u ponedjeljak, 16. prosinca zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
Reci što misliš!