Lifestyle

eh, da...

Kad je najstresniji dio dana?

Kad je najstresniji dio dana?
Shutterstock

Svaki dio dana ima neke svoje zamke kad mislimo da nam je tada najgore... ali, zapravo, nije - to je bilo već puno, puno ranije...

Svaki dio dana ponekad može biti stresan, stručnjaci su uspjeli izračunati koje je doba dana najstresnije za većinu ljudi. Kako donosi The Healthy, istraživanje koje je provela skupina znanstvenika u Londonu, u kojem je sudjelovalo dvije tisuće ljudi, pokazalo je kako je većini odraslih najstresnije vrijeme u prosjeku oko 7:23 ujutro. Kao što možda pretpostavljate, to je zbog čestih takozvanih jutarnjih stresora. 

Studija je također pokazala kako postoji mala razlika u najstresnijem dobu dana ovisno o spolu. Žene se obično susreću s prvom preprekom u danu nešto ranije nego muškarci, odnosno u 7:50.

Za muškarce prvi stresni indikator počinje gotovo sat vremena kasnije, točnije u 8:43. Ove jutarnje drame mogu čak omesti vašu produktivnost tijekom dana, objašnjavaju stručnjaci koji su radili na istraživanju.

Na jutarnji stres, tvrde stručnjaci, najčešće utječe to što u ranojutarnjim satima ne stignemo sve obaviti na vrijeme.

Prometne gužve, pronalazak parkirnog mjesta, priprema doručka za obitelj i spremanje za vrtić ili posao samo su neki od problema s kojima se većina nas susreće, a sve to utječe na razinu stresa.

Stoga, udahnite duboko i krenite u dan...


Reci što misliš!