Lifestyle

Jeste li znali?

Zdrava namirnica od koje se zapravo najviše povećava obujam struka

Zdrava namirnica od koje se zapravo najviše povećava obujam struka
Pexels

Naše tijelo ne želi skladištiti masti, a tajna mršavljenja nije u striktnom brojanju kalorija.

Tajna je u surađivanju sa svojim tijelom, poštovanju stvarnog osjećaja gladi i ujednačenog ritma spavanja kako bi se masti istopile, obuzdala želja za grickanjem i obnavljanju energije.

Istraživanja su pokazala da naše tijelo upada u zamku koju mu sami postavljamo kad je riječ o ishrani i spavanju, a sve zahvaljujući pogrešnom izboru hrane koju unosimo tijekom dana.

Rezultat toga je sljedeći: zarobljeni ste u ciklusu taloženja masti – konstantnom protoku hormona koji izazivaju glad i koji čine vašu žudnju za hranom prosto neodoljivom, piše Zadovoljna.rs.

 

Jeste li znali da čak i određene zdrave namirnice mogu nanijeti više štete zdravlju nego koristi?

Primjerice, hrana koja povećava trbuh svakodnevno je prisutna na našem stolu, a možda toga i nismo svjesni.

Ne moramo je ni konzumirati u većoj količini, a ona će svakako doprinijeti našem “punijem” izgledu u predjelu struka. I vjerovali ili ne, riječ je o mlijeku.

 

Većina mliječnih proizvoda (sladoled, jogurt i kefir) prirodno sadrži određenu količinu šećera – laktozu. Ona pak zahtijeva jedinstveni enzim laktazu kako bi se probavila.

Tako 250 ml mlijeka sadrži čak 15 grama laktoze. To je po većini nutricionista previše, pa čak i za osobe koje je besprijekorno vare.

 

Naime, ako vam nedostaje laktoza ili konzumirate previše mlijeka, šećeri će ostati nesvareni i u tankom crijevu će započeti njihova fermentacija.

Rezultat toga bit će nadutost i gasovi, a višak šećera završit će u salu. Kako je za ovaj proces neophodna voda, ona se crpi iz crijeva, što posljedično dovodi do zatvora.


Reci što misliš!