Lifestyle

gastro kutak

Recept: Lazanje s mljevenim mesom i špinatom

Recept: Lazanje s mljevenim mesom i špinatom

Lazanje s povrćem i mesom, ručak u kojem ćete uživati.

Sastojci:

– 1 pakiranje lazanja

– 750 ml umaka od rajčice

– 250 g junećeg mljevenog mesa

– 1 crni luk

– sol, papar

– 250 ml kiselog vrhnja

– 250 g isjeckanog špinata

– 150 g feta sira

– par žličica mente

Bešamel umak

– 3 žlice maslaca

– 3 žlice brašna

– 1/2 l mlijeka

– 200 g kačkavalja ili nekog drugog tvrdog sira

Priprema:

Juneće mljeveno mesa izdinstati s crnim lukom i začiniti po želji.

Vrhnje pomiješati s isjeckanim šinatom, feta sirom i mentom. Dodati sol i papar po ukusu.

Poredati sloj rajčice, pa listove lazanje, pa sloj sira i špinat, zatim sloj mesa, pa opet sloj rajčice i tako redati dok se ne potroši smjesa. Završiti listovima lazanja.

Poklopiti i peći 25 do 30 minuta na 200 stupnjeva dok unutra sve ne omekša, onda otkriti, preliti bešamel umakom i zapeći još 15 minuta otkriveno dok ne porumeni, pa izvaditi iz pećnice.

Poklopiti i ostaviti da se ohladi najmanje 30 minuta prije serviranja da bi se lakše rezala.

Za bešamel umak istopiti maslac na umjerenoj temperaturi. Dodati brašno i mlijeko i kuhajte lagano dok se sve ne zgusne miješajući neprestano.

Kada se zgusne, dodati naribani tvrdi sir, pa miješati dok se ne otopi, a zatim skinuti sa štednjaka. Sačekati da se malo prohladi, pa preliti preko lazanja.


Reci što misliš!