recept
Lijena pita od bundeve
Slastica odličnog mirisa i još boljeg okusa.
Sastojci:
(za 8 osoba)
Kora:
– 400 g brašna
– 100 ml jogurta
– 2 jaja
– 125 g maslaca, sobne temperature
– 100 g šećera
– 1 vrećica praška za pecivo
Punjenje:
– 4 jaja
– 50 g smeđeg šećera
– 2 žličice cimeta
– 1 bundeva (1,5 kg – 2 kg)
Priprema:
Punjenje:
Bundevu narezati na velike komade, premazati tankim slojem ulja, i peći na 200 stupnjeva oko 35 minuta.
Kad se ohladi, odstraniti koru i dio po dio iscijediti između dlanova, da se odstrani višak vode.
Tako dobivenu masu pomiješati s jajima i ostalim sastojcima, i mutiti dok se ne postigne homogena, poprilično tekuća, smjesa.
Kora:
Sve sastojke izmiješati da se postigne homogena masa. Podijeliti u dva dijela.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Pola mase razvući valjkom ili rukom i staviti na dno. Na više mjesta probosti vilicom.
Zaliti prvu koru punjenjem od bundeve.
Na drugom papiru za pečenje razvaljati drugu koru. Prebaciti preko punjenja. Na više mjesta izbockati vilicom.
Peći oko 25 minuta na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.
Izdvojeno
-
Tjedni horoskop od 16. do 22. prosinca 2024.
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
-
Oni koji uspješno prođu natjecanje moći će se prijaviti na ograničene javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih investicijama te ostvariti pravo na najviše 25.000 eura po projektu
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
Reci što misliš!