recepti
Bez glutena, a tako fini: Medenjaci na paleo ili LCHF način
Ovi fini medenaci oduševit će svačije nepce. Pripremaju se na način koji odgovara i onima koji paze na prehranu i koriste bezglutenske varijante.
Sastojci
3 jaja
1 prašak za pecivo
18-20 grama začina za medenjake*
cvijet soli na vrhu noža
100 grama maslaca
100 grama grubo mljevenih lješnjaka
2 dcl slatkog vrhnja
3 žlice dupkom pune kokosovog odmašćenog brašna
5 žlica meda /umjesto meda stevija
15 grama chia sjemenki
Korak 1
Pjenasto izmutiti jaja sa solju, pa dodati slatko vrhnje, maslac i sve začine, zatim kokosovo brašno, lješnjake i prašak za pecivo. Na kraju dodati chia sjemenke i sve pustiti desetak minuta da nabubri i zgusne.
Korak 2
Tada napraviti „hljepčiće“ i poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Korak 3
Peče se u prethodno zagrijanoj pećnici, 10 minuta na 190 stupnjeva, pa zatim još 20 minuta na 150 stupnjeva.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!