Lifestyle

recepti

Bez glutena, a tako fini: Medenjaci na paleo ili LCHF način

Bez glutena, a tako fini: Medenjaci na paleo ili LCHF način

Ovi fini medenaci oduševit će svačije nepce. Pripremaju se na način koji odgovara i onima koji paze na prehranu i koriste bezglutenske varijante.

Sastojci

3 jaja
1 prašak za pecivo
18-20 grama začina za medenjake*
cvijet soli na vrhu noža
100 grama maslaca
100 grama grubo mljevenih lješnjaka
2 dcl slatkog vrhnja
3 žlice dupkom pune kokosovog odmašćenog brašna
5 žlica meda /umjesto meda stevija
15 grama chia sjemenki

Korak 1

Pjenasto izmutiti jaja sa solju, pa dodati slatko vrhnje, maslac i sve začine, zatim kokosovo brašno, lješnjake i prašak za pecivo. Na kraju dodati chia sjemenke i sve pustiti desetak minuta da nabubri i zgusne.

 Korak 2

Tada napraviti „hljepčiće“ i poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje.

 Korak 3

Peče se u prethodno zagrijanoj pećnici, 10 minuta na 190 stupnjeva, pa zatim još 20 minuta na 150 stupnjeva.

okusi.eu


Reci što misliš!