Lifestyle

recept

Krem juha od jabuka i bundeve

Krem juha od jabuka i bundeve
Pexels

Zanimljiva kombinacija sastojaka.

Sastojci:

– 500 g očišćene bundeve

– 2 manje jabuke

– 1 crveni luk

– 2 češnja češnjaka

– 2 žlice maslinovog ulja

– 1/2 žlice suhog biljnog začina

– sol, papar

– mljeveni muškatni oraščić

– 2 žlice prepečenih sjemenki bundeve

– 1 žlica sitno sjeckanog peršina

Priprema:

Bundevu presjecite na pola, izvadite sjemenke i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Uz nju stavite jabuke prerezane na pola, prerezan luk i češnjeve češnjaka.

Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.

Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekša.

Meso bundeve izvadite žlicom, pa ga zajedno s jabukom, lukom i češnjakom izgnječite u pire.

Stavite ga u posudu za kuhanje, dodajte vodu da dobijete željenu gustoću, suhi biljni začin, sol, papar i muškatni oraščić.

Zagrijte do ključanja, pa kada provrije, kuhajte nekoliko minuta.

Toplu juhu poslužite posutu prepečenim sjemenkama bundeve i peršinom.

Dobar tek!


Reci što misliš!