Lifestyle

radionica ''HRANA I EMOCIJE"

Edukacije na temu poremećaja u uzimanju hrane (prejedanja) i svjesnosti jedenja

Edukacije na temu poremećaja u uzimanju hrane (prejedanja) i svjesnosti jedenja
Promo

U organizaciji Grada Zadra i Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja – „Cukrići“ Zadar u listopadu i studenom održat će se edukacije na temu poremećaja u uzimanju hrane (prejedanja) i svjesnosti jedenja

Radionice će voditi stručnjaci iz Centara za poremećaje hranjenja BEA koji je osnovan 2012. godine radi pružanja podrške oboljelima od poremećaja hranjenja i njihovim obiteljima, provođenja preventivnih programa, educiranja javnosti te povezivanja stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva u stvaranju što kvalitetnijeg sustava prevencije i liječenja oboljelih od anoreksije, bulimije i nespecifičnog poremećaja hranjenja (uključivo emocionalno prejedanje). Ime Centra za poremećaje hranjenja BEA nastalo je kao skraćenica različitih dijagnoza poremećaja hranjenja: BULIMIJA, EDNOS  (nespecifični poremećaj hranjenja) i ANOREKSIJA.

Prva radionica pod nazivom “Hrana i emocije - Zašto se prejedamo?” održat će se u srijedu 5. listopada 2022., a druga na temu “Tehnike svjesnog jedenja - Neka hrana ostane hrana” 9. studenoga 2022. godine (da bi se pratila druga radionica, potrebno je sudjelovati i na prvoj).

Lokacija održavanja obje radionice je Code Hub, Sveučilište u Zadru, Ulica Dr. Franje Tuđmana 24D, u tri raspoloživa termina, od 12:00 do 14:00 sati, 16:00 do 18:00 sati i 18:00 do 20:00 sati.

Prijavu na radionice moguće je izvršiti putem obrasca za registraciju.

Radionice su orgamnizirane u sklopu Projekta CUKAR 5.0, ukupne vrijednosti 467.320,80 HRK koji je sufinancirala EU iz ESF-a u ukupnom iznosu od 397.222,68 HRK u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Nositelj projekta je Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići - Zadar a partneri su Grad Zadar i Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar. Više o Projektu CUKAR 5.0 možete pronaći na web stranici Udruge Cukrići https://cukrici-zadar.hr


Reci što misliš!