Lifestyle

fit tajne

Skidanje suvišnih kilograma bez odricanja omiljene hrane - (ne)moguća misija?

Skidanje suvišnih kilograma bez odricanja omiljene hrane - (ne)moguća misija?

Skidanje suvišnih kilograma a da se pritom ne morate odreći svoje omiljene hrane - zvuči nemoguće?

Dijeta osam sati trenutno je jedna od najpopularnijih dijeta na svijetu jer vam omogućava upravo to. Za razliku od ostalih režima prehrane koji često podrazumijevaju izbacivanje mnogih namirnica iz jelovnika, tijekom ove dijete možete jesti apsolutno sve! Važno je jedino u koje doba dana jedete.

Osnovno pravilo dijete osam sati je da tijekom 16 sati ne jedete ništa, dok preostalih osam sati slobodno jedete što i koliko želite. Ova dijeta popularna je i među mnogim poznatim svjetskim imenima kao što su Nicole Kidman ili Hugh Jackman, a i ne čudi jer daje uistinu spektakularne rezultate. 

Sigurni smo da ste mnogo puta čuli za savjete kako poslije 19 sati nije dobro jesti, pogotovo ako pokušavate paziti na svoju liniju, a ova dijeta djeluje po vrlo sličnom principu - samo bez nepotrebnog odricanja omiljene hrane. Vjerovali ili ne, kod dijete osam sati mnogo je važnije kada jedete nego što jedete. 

Jedući isključivo osam sati u danu, dok drugih 16 postite, dajete svom tijelu dužu stanku od posljednjeg večernjeg obroka do doručka.

To mu omogućava dovoljno vremena da se resetira, preradi hranjive tvari koje ste konzumirali, riješi se toksina, a samim time i kalorija. 

Nutricionisti objašnjavaju da raspored jedenja možete odrediti sami pa tako ako naprimjer prvo jelo u danu pojedete u 8 sati, posljednji obrok planirat ćete za 16.

Isto tako, u satima kada postite dozvoljeno je piti nezaslađene čajeve, kavu i vodu. U razdoblju od osam sati, kada je hrana dozvoljena, savjetuju se lagani i zdravi obroci, iako povremeno smijete prigristi i nešto slatko.

Autor knjige Dijeta osam sati David Zinczenko tvrdi da njegov osmosatni plan skidanja suvišnih kilograma ima mnogo zdravstvenih prednosti. Osim onog očitog, mršavljenja, post nekoliko puta tjedno dokazano regulira razinu inzulina u krvi, štiti od dijabetesa i pojave karcinoma, a najnovija istraživanja dokazuju da smanjuje rizik za pojavu demencije.  

Metro portal


Reci što misliš!