Lifestyle

topi se u ustima

Limoncello tiramisu - ljubav na prvu žličicu

Limoncello tiramisu - ljubav na prvu žličicu

Limoncello tiramisu: Recept za fini talijanski desert pun vitamina C koji se topi u ustima

Recept donosi Punkufer:

Za sirup od limoncella:

240 ml likera limoncello
240 ml vode
100 g šećera
180 ml svježe iscijeđenog soka limuna

40 piškota

Za kremu mascarpone:

450 g sira mascarpone
350 g vrhnja za šlag
150 g džema od limuna
60 g šećera u prahu

Priprema:

1. U loncu zagrijte limoncello, vodu, šećer i limunov sok na umjerenoj temperaturi i uz često miješanje dok se šećer ne otopi do kraja.

2. Stavite sirup sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.

3. Za to vrijeme mikserom istucite vrhnje u šlag. Umiješajte u njega šećer u prahu.

4. U posebnoj zdjeli izmiksajte mascarpone s džemom od limuna.


5. Pažljivo umiješajte šlag u smjesu od mascarponea i limuna.


6. Umočite piškote u sirup od limoncella te ga položite u vatrostalnu posudu u kojoj ćete pripremiti kolač.

7. Piškote posložite jednu do druge u red tako da u potpunosti prekrijete dno posude.

8. Preko piškota umočenih u sirup premažite polovicu kreme od sira mascarpone, šlaga i limuna.

9. Preko smjese ponovo stavite piškote umočene u sirup te cijeli kolač završite s ostatkom kreme.

10. Ukrasite kolač s malo limunove korice ako posjedujete organski uzgojene plodove.

11. Stavite kolač u hladnjak na barem šest sati ili preko noći.

12. Poslužite ohlađenog. Dobar tek!


Reci što misliš!