Lifestyle

fit kantun

Vaga ne zna što je mast, a što mišići

Vaga ne zna što je mast, a što mišići
Pexels

Prenosimo odličan post s Instagram profila Lejle Raguž

Ne možemo računati na idealne okolnosti i na to ne možemo puno utjecati, ali ono što možemo je planirati i bolje se organizirati, posebno u početku dok usvajate bolje navike i nemate iskustva sa slaganjem nutritivno bogatijih obroka.

Kad imate plan i smislite si par brzih obroka (kod mene su takvi jako česti) bit će puno manja vjerojatnost da ćete pojesti nešto nutritivno siromašnije.

Naravno, ne trebamo ni otići u drugu krajnost i misliti da uvijek moramo pojesti nešto “zdravo”. Ni jedna krajnost nije dobra, balans je najbolji.

Konzistentnost umjesto perfekcionizma.

Ne treba biti sve ili ništa.

Također, često je fokus samo na mršavljenju i potrošnji kalorija, a ne na izgradnji i onda opet ne dobijete onaj željeni izgled, a ni ostale navedene benefite koji se ne tiču samo fizičkog izgleda.

Vaga je vječni problem, a jako je bitno da uzmete u obzir sve navedene faktore zašto sve kilaža varira te da fizički napredak mjerite i mjerama i fotografijama jer vaga ne zna što je mast, a što su mišići.

Ona je samo jedan od alata za praćenje napretka.

U cijeloj priči je jako bitno da budete iskreni prema sebi kao što je navedeno u postu i da analizirate možete li nešto ipak napraviti drugačije i gdje su moguće greške, …
Nije uvijek lako priznati sam sebi da možda negdje griješimo, ali to je put do uspjeha.

Griješili u nečemu ili ne, strpljenje je ključ.
Fokusirajte se na taj proces, male pobjede i da vam to postupno postane način života.
Onda strpljenje više neće predstavljati problem 


Reci što misliš!