Lifestyle

#uslast

Janjetina s bižima - tradicionalni recept Zadarske županije

Janjetina s bižima - tradicionalni recept Zadarske županije
Bojan Bogdanić

Projekt "CUHaCHA" - Poticanje održivog turističkog razvoja kroz kulinarsku baštinu, predstavlja zanimljive tradicionalne recepte Zadarske županije, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Bokokotorskog zaljeva

TRADICIONALNI RECEPT ZADARSKE ŽUPANIJE: JANJETINA S BIŽIMA

Sastojci:

½ kg janjećeg buta
2 šake očišćenog mladog graška (biži)
1 rajčica
nekoliko mladih krumpira
1 veći luk (kapula)
2 češnja češnjaka (luka)
začinsko bilje: ružmarin, kadulja, bosiljak

Priprema:

Na masti ili ulju zažutiti krupnije rezanu kapulu, dodati na veće komade
izrezanu janjetinu, posoliti i pirjati na srednje jakoj vatri (šufigati). Kada meso
omekša dodati grašak, na kockice narezane krumpire i očišćenu i na sitno
narezanu rajčicu, dodati vode da pokrije meso i prokuhati. Kad biži
omekšaju dodati češnjak, peršin i po želji začinsko bilje.


Reci što misliš!