#uslast
Janjetina s bižima - tradicionalni recept Zadarske županije
Projekt "CUHaCHA" - Poticanje održivog turističkog razvoja kroz kulinarsku baštinu, predstavlja zanimljive tradicionalne recepte Zadarske županije, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Bokokotorskog zaljeva
TRADICIONALNI RECEPT ZADARSKE ŽUPANIJE: JANJETINA S BIŽIMA
Sastojci:
½ kg janjećeg buta
2 šake očišćenog mladog graška (biži)
1 rajčica
nekoliko mladih krumpira
1 veći luk (kapula)
2 češnja češnjaka (luka)
začinsko bilje: ružmarin, kadulja, bosiljak
Priprema:
Na masti ili ulju zažutiti krupnije rezanu kapulu, dodati na veće
komade
izrezanu janjetinu, posoliti i pirjati na srednje jakoj vatri
(šufigati). Kada meso
omekša dodati grašak, na kockice narezane krumpire i očišćenu i
na sitno
narezanu rajčicu, dodati vode da pokrije meso i prokuhati. Kad
biži
omekšaju dodati češnjak, peršin i po želji začinsko bilje.
Izdvojeno
-
Oni koji uspješno prođu natjecanje moći će se prijaviti na ograničene javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih investicijama te ostvariti pravo na najviše 25.000 eura po projektu
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
-
HOROSKOP - Dnevni horoskop
-
Omiljeno sanjkalište Ličana i Dalmatinaca Cvituša kod Lovinca, otvorila je svoja vrata. Snijega ima obilje, na radost i veselje najmlađih, ali i onih starijih pa zimske radosti - mogu početi.
Reci što misliš!