Lifestyle

Savjeti:

U 77. godini Cher i dalje zapanjuje svojim izgledom. Ovih se 6 zdravih navika drži

U 77. godini Cher i dalje zapanjuje svojim izgledom. Ovih se 6 zdravih navika drži
www.profimedia.hr

Samo jedan pogled na Cherin Instagram i uočit ćete da je ova pop ikona nevjerojatno mladolika za svoju dob. U 77. godini pjevačica još uvijek može držati plank cijelih pet minuta. "Morate se truditi dvostruko više. Morate biti u teretani cijelo vrijeme", rekla je za E! News još 2010. godine.

Cher se kloni hrane s puno masti, uključujući mnoge mliječne proizvode. "Odvikla sam se od punomasnog mlijeka, a i nemasno mlijeko pijem vrlo rijetko", otkrila je u svojoj knjizi Cher Forever Fit: Životni plan za zdravlje, kondiciju i ljepotu.

"Mislim da je sir jedna od najgorih stvari za tijelo. Ne probavlja se dobro, a većina sireva ima previše masti." Iako mnogi sirevi zasigurno imaju puno masnoće, postoje i oni s malo masnoće koje možete jesti i ako nastojite smršavjeti.

Voli zdrave grickalice

"Michelle Pfeiffer i ja smo otkrile da batat možemo ispeći u mikrovalnoj za četiri minute i to nam je promijenilo cijeli život", napisala je u svojoj knjizi. "Živjele smo od batata, pečenog krumpira i cezar salate." Batat ima mnogo zdravstvenih prednosti, uključujući pomoć pri mršavljenju, reguliranje šećera u krvi te poboljšanu probavu i vid.

Rijetko pije alkohol

Pridruživši se društvu slavnih koji ne piju, Cher se uglavnom drži podalje od alkohola. "Postoje stvari koje mi se ne sviđaju, a koje su nezdrave, poput droge i alkohola, tako da se u to nikad nisam upustila", rekla je Cher za Closer. "Pijem samo tri ili četiri puta godišnje."

Izbjegava rafinirani šećer

Pjevačica je puna energije, a rafinirani šećer je samo oduzima. Umjesto toga, Cher jede prirodne šećere koji joj održavaju razinu energije na visokoj razini. "Tjestenina mi daje puno energije, kao i voće poput banana, papaje i nektarina jer ima puno šećera, ali prirodnog", napisala je u svojoj knjizi.

Izmjenjuje vrste treninga

Cher voli kombinirati različite treninge. Također se pohvalila da vježba pet puta tjedno, a obožava i surfati.

Naučila je puno o stvarima koje joj ne idu od ruke

Iako je danas svjesna svega u čemu je dobra, do toga je prošla uspone i padove. Cher nije ni počela ozbiljno vježbati do svojih 50-ih. Jedna vrsta treninga koju je napustila je trčanje. "Godinama sam pokušavala trčati i mrzila sam to", zaključila je.


Reci što misliš!