Lifestyle

#roditeljstvo

Stručnjakinja objasnila zašto je neodrživo tretirati svu djecu jednako

Stručnjakinja objasnila zašto je neodrživo tretirati svu djecu jednako
Thinkstock

Roditelji nastoje djecu naučiti poštenju, jednoj od najvažnijih vrlina u životu. Premda nema dvojbe da je to nešto na čemu treba raditi s djecom, metode za postizanje tog cilja razlikuju se od roditelja do roditelja.

Naime, jedna stručnjakinja za roditeljstvo objasnila je da roditelji često upadaju u zamku vjerujući da djecu treba štititi od stvarnog svijeta koji je često nepravedan i isključivo ih izlagati situacijama koje ukazuju na pravednu stranu življenja.

U obiteljima s više djece održavanje poštenog i jednakog odnosa prema svoj djeci je gotovo nemoguća misija. Premda se roditelji trude da tretiraju svu djecu jednako, stručnjakinja Caron Irwin objašnjava da se oko toga ne bi trebalo zamarati.

Ona vjeruje da bi roditelji zapravo trebali poučavati svoju djecu o nepravednosti jer će upravo to iskusiti u stvarnom svijetu. Tako djeci pružaju vrijedne lekcije i pripremaju ih da budu otpornija, tvrdi ona. Smatra i da je jednak tretman više djece u obitelji ne samo nerealan već i potpuno neodrživ.

Nepotreban stres oko jednakog tretmana djece iscrpljuje roditelje. Primjerice, dijete od 2 godine i ono od 10 godina ne mogu biti jednako tretirani. Otvorena komunikacija je ključ svih odnosa, tako i onih s djecom, ako je jezik koji roditelji koriste prilagođen djetetovoj dobi, kako prenosi Index

 


Reci što misliš!