Lifestyle

Bez pečenja

Recept za cheesecake s dodatkom sirupa od bazge

Recept za cheesecake s dodatkom sirupa od bazge

Ako ste ljubiteljica soka do bazge, a niti cheesecake se ne možete zasititi, svakako isprobajte odličan recept za cheesecake za proslave ili pak običan dan kada biste pojeli desert koji se lako priprema

Ova torta od sira se ne peče, a dodatak sirupa od bazge daje joj posebno neodoljiv i osvježavajući okus.

Sastojci za cheesecake sa sirupom od bazge:

200 g čajnih kolutića
100 g maslaca
500 g kremastog sira
25 g šećera u prahu
2 žlice soka od bazge
1 čajna žličica iscijeđenog soka od limete (ili limuna)
korica 1 limete (ili limuna)
100 g bijele čokolade
300 ml vrhnja za šlag

Priprema:

- Smrvite čajne keksiće u mikseru ili valjkom za razvijanje tijesta dok ne dobijete prah.
- Pomiješajte mrvice od keksića s rastopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera 20 centimetara i stavite u hladnjak da se stvrdne.
- U velikoj posudi pomiješajte kremasti sir, šećer, sok od bazge, sok iscijeđene limete i njezinu naribanu koricu dok ne dobijete glatku smjesu.
- Rastopite na pari bijelu čokoladu i pustite da se malkice ohladi (oko 2 minute) prije nego što je pomiješate sa smjesom od sira.
- U posebnoj posudi istucite vrhnje za šlag i nježno ga umiješajte u smjesu od sira i bijele čokolade.
- Prelijte smjesu preko baze od keksa i vratite u hladnjak na hlađenje barem šest sati, a idealno bi bilo preko noći.
- Poslužite uz omiljeni koktel. Živjeli i dobar tek!


Reci što misliš!