Lifestyle

meso meso meso

Probajte marinadu koja je nastala po uzoru na omiljeni vijetnamski umak

Probajte marinadu koja je nastala po uzoru na omiljeni vijetnamski umak
Pexels

Dobra marinada omekšava meso i daje finu aromu, a koliko je svjetskih kuhinja, toliko je i različitih kombinacija začina i drugih dodataka. Naginjete li azijskim specijalitetima, možete isprobati marinadu koja je nastala po uzoru na omiljeni vijetnamski umak za različite grickalice, a zove se nuoc cham.

Marinada prilagođena zapadnjačkim ukusima ipak ne sadrži previše egzotičnih sastojaka, a ni ljutine, tako da nema straha.

Kako vijetnamska marinada sadrži dosta kiseline, dovoljno je marinirati meso ili ribu 15-30 minuta. Idealna je za brzinsko mariniranje junetine, svinjetine ili piletine, ali i ribe. Možete meso premazati tek kistom ili je poslužiti kao dodatak jelu. Zgodan je i dodatak mljevenom mesu koristite li ga za tortilje ili kakav drugi zalogaj toga tipa.

Sastojci za marinadu:

1/2 male ljutike

1/2 vezice svježih stabljika korijandra

4 češnja češnjaka

3/4 šalice soka limete (od 6 do 8 limeta)

1/4 šalice ribljeg umaka

2 do 3 žlice šećera

Priprema:

Grubo nasjeckajte 1/2 male ljutike i 1/2 vezice stabljike korijandra. Dodajte 4 češnja češnjaka, 3/4 šalice soka limete, 1/4 šalice ribljeg umaka i 2 žlice šećera pa izmiksajte u glatku smjesu. Kušajte i po potrebi dodajte još žlicu šećera, piše Pun kufer.


Reci što misliš!