Kužina
Gröstl - zasitno austrijsko jelo koje vole ljubitelji krumpira
Ovo je jedno od omiljenih jela s austrijskih skijališta. Zasitno je, jednostavno za pripremu i fino.
Bazira se na tri osnovna sastojka: krumpiru, luku i slanini, a začini poput mljevene paprike i kima daju mu dodatni okus. Za najbolju teksturu preporučamo koristiti voštani krumpir.
Priprema
10min Kuhanje 1h
Sastojci
1 žlica + 1½ žličicebiljnog ili suncokretovog ulja 400 gdimljene slanine ili kuhane šunke 1crveni luk 500 gkuhanog krumpira 1 žlicaslatke mljevene paprike prstohvat mljevenog čilija 1šaka peršina 1 žličicasjemenki kima
Priprema
1 Krumpir unaprijed pripremite Krumpir ogulite i skuhajte. Ohladite ga i narežite na komadiće.
2 Narežite luk, slaninu i peršin Luk narežite na komadiće. Dimljenu slaninu narežite na kockice. Svježi peršin sitno nasjeckajte.
3 Dinstajte slaninu i luk U velikoj tavi zagrijte ulje. Ubacite slaninu i luk pa dinstajte uz miješanje dok slanina ne dobije zlatnu boju.
Izvadite luk i slaninu iz tave.
4 Pržite krumpir U tavu ubacite krumpir. Pržite oko 10 minuta dok krumpir ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
5 Začinite
Pospite sjemenkama kima, začinite paprikom i čilijem pa dinstajte još minutu uz miješanje. U tavu vratite luk i slaninu. Probajte okus pa po potrebi dodajte još začina. Na kraju dodajte peršin.
6 Poslužite na tradicionalni način, uz jaje na oko
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra u susretu su 12. kola regionalne ABA lige kao domaćini rutinski svladali Borac iz Čačka sa 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
-
U 12. kolu regionalne AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra večeras su u Krešinom domu pred oko tisuću i pol najvjernijih navijača stigli do pete pobjede. Uvjerljivo su svladali momčad Borca iz Čačka rezultatom 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
-
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina, a u sklopu manifestacije „Niti života“ sinoć je u Kneževoj palači svečano otvorena izložba "Velebit" renomiranog hrvatskog akademskog slikara Josipa Zankija.
-
Shizofrenija je mentalna bolest od koje obolijeva jedan posto populacije, muškarci najčešće u adolescentskoj dobi, a žene između 23. i 30. godine te je važno na vrijeme prepoznati simptome i započeti terapiju, istaknuto je u srijedu na konferenciji "Shizofrenija 360" u Zagrebu.
Reci što misliš!