gastro kutak
Idealan ručak ili večera - cannelloni sa špinatom i svježim sirom
Odličan prijedlog za ručak za koji vam meso nije potrebno.
Sastojci:
– 200 g canelona
– 400 ml umaka od rajčice
– 500 g špinata
– 100 g crvenog luka
– 50 g maslaca
– sol, papar i začini po želji
– 300 g ricotte ili svježeg sira
– 200 g mozzarelle
I još…
– parmezan za posipanje
Priprema:
Na zagrijanom maslacu prepecite nasjeckani luk, pospite začinima, dodajte očišćen i opran špinat, pa malo propirjajte. Na kraju umiješajte ricottu.
U vatrostalnu posudu stavite umak od rajčice, pa u njega uronite canelone napunjene pripremljenim nadjevom, prekrijte narezanom mozzarellom i pospite parmezanom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!