Lifestyle

gastro kutak

Idealan ručak ili večera - cannelloni sa špinatom i svježim sirom

Idealan ručak ili večera - cannelloni sa špinatom i svježim sirom

Odličan prijedlog za ručak za koji vam meso nije potrebno.

Sastojci:

– 200 g canelona

– 400 ml umaka od rajčice

– 500 g špinata

– 100 g crvenog luka

– 50 g maslaca

– sol, papar i začini po želji

– 300 g ricotte ili svježeg sira

– 200 g mozzarelle

I još…

– parmezan za posipanje

Priprema:

Na zagrijanom maslacu prepecite nasjeckani luk, pospite začinima, dodajte očišćen i opran špinat, pa malo propirjajte. Na kraju umiješajte ricottu.

U vatrostalnu posudu stavite umak od rajčice, pa u njega uronite canelone napunjene pripremljenim nadjevom, prekrijte narezanom mozzarellom i pospite parmezanom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Dobar tek!


Reci što misliš!