#mljac
Recept za fine i kremaste žgance koji će biti zvijezda svakog jela
Palenta, žganci i pura tri su najčešća imena za isto jelo koje se kuha od kukuruznog griza. Ako se koristite instant palentom, ovaj ukusan prilog može se skuhati već za 15 minuta
Savršeni žganci trebaju biti kremasti i bez grudica te puni
okusa. Umjesto na običnoj vodi, skuhajte ih na pilećem temeljcu,
a obavezno dodajte i koji komadić maslaca te naribani parmezan
kako biste poboljšali okus.
Kuhana pura idealan je prilog gulašima, raznim umacima na
bazi mesa i povrća, ali i dobar dodatak za doručak uz bijelu
kavu, vrhnje ili mlijeko.
Znate li je skuhati? Ne brinite, donosimo vam postupak – korak po
korak – za pripremu ovog priloga kremaste teksture i bogatog
okusa.
Sastojci za savršene žgance:
300 ml mlijeka
170 g instant palente
30 g maslaca
20 g parmezana
1 pileća kocka za juhu
½ l obične vode
sol i papar po želji
Priprema savršenih žganaca:
- U lonac ulijte pola litre vode i zakuhajte je. U vodi izmrvite
kocku za juhu i miješajte dok se ne rastopi.
- Kada se kocka otopi u vodi, dodajte mlijeko i sve pomiješajte.
Ponovo zakuhajte.
- Smanjite vatru i postupno počnite dodavati izmjerenu količinu
instant palente uz stalno miješanje pjenjačom. Kuhajte instant
palentu oko dvije minute.
- Uklonite lonac s vatre pa u smjesu umiješajte maslac narezan na
kockice i naribani parmezan. Posolite i popaprite po želji.
- Poslužite toplo kao prilog.
Izdvojeno
-
Oni koji uspješno prođu natjecanje moći će se prijaviti na ograničene javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih investicijama te ostvariti pravo na najviše 25.000 eura po projektu
-
Denver Nuggets su sinoć kod kuće sa 120:98 nadigrali Los Angeles Clipperse Ivice Zubca i to im je prva pobjeda u tri ogleda protiv te momčadi.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
-
Učenici OŠ Voštarnica su se, kao i svake godine, posebno potrudili i izradili ukrase za božićnu jelku koju su na dan sv. Lucije došli okititi sa svojim nastavnicama.
Reci što misliš!