Recepti
Lagana i hranjiva večera: gljive punjene šunkom i sirom
Imate bukovače? Napunite ih ovom ukusnom smjesom. Idealno za večeru.
Sastojci:
700 g šampinjona (velikih) 200 g šunke u ovitku 100 g sira(gauda ili mozarella) 3 velike žlice milerama 1 jaje 1 manja glavica luka 2 češnja češnjaka malo sušenog peršina maslinovo ulje Vegeta Priprema:
1. Očistiti gljive(ne prati).
2. Peteljke gljiva odvojiti od klobuka i usitniti.
3. Klobuke šampinjona poslagati u pek papirom obložen pleh te ih puniti smjesom koju smo pripremili.
4. Smjesu napraviti tako da luk i češnjak prodinstamo na maslinovom ulju, dodamo im usitnjenu šunku i peteljke gljiva.
5. Dinstamo 10 minuta, dodajemo malo vegete, peršina u prahu i pustimo smjesu da se prohladi.
6. U prohlađenu smjesu dodajemo naribani sir, mileram i 1 jaje.
7. Sve dobro sjedinimo i punimo klobuke šampinjona.
8. Po punjenim šampinjonima naribamo malo sira i stavimo ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 minuta
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!