neka omekša
Ovo je najbolji način da "ubrzate" avokado za pripremu
Kupili ste avokado koji još nije spreman za jelo? Nema problema. Naime, ovo voće često je pri kupnji tvrdo poput kamena pa je potrebno pričekati neko vrijeme da sazre, odnosno omekša. Taj proces možete ubrzati na jednostavan način.
Voće i povrće poput jabuka, rajčice, lubenice i zrelih banana proizvodi plin etilen, koji ubrzava zrenje hrane koja ga okružuje. U većini slučajeva zato je dobro maknuti sve druge proizvode od tih namirnica, ali kad je u pitanju tvrdi avokado, mogle bi vam biti korisne.
Ako želite avokado učiniti spremnim za jelo, stavite ga u ladicu u hladnjaku i okružite jabukama, rajčicama, bananama i dinjama. Nakon dan ili dva bit će savršen, kako piše Men’s Health.
Izdvojeno
-
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 49-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, javljaju iz PU zadarske.
-
Sveta Luca na Viru u šatoru "Božićna čarolija", 13. prosinca od 10 sati!
-
U petak, 13. prosinca, na dan Sv. Luce, u Koncertnoj dvorani braće Berse s početkom u 19 sati, adventsko pripovijedanje - "Ferali u noći- priče koje nose svjetlo".
-
Izložba je otvorena za posjetitelje do 31. siječnja 2025. godine. Ne propustite priliku da uronite u ljepotu Velebita!
Reci što misliš!