Lifestyle

Dobro je znati...

Zašto kavu i čaj ne treba zaslađivati?

Zašto kavu i čaj ne treba zaslađivati?
Shutterstock

Svakodnevno zaslađivanje omiljenih napitaka čini da u naš organizam potpuno nepotrebno unosimo dodatni šećer.

Iako je riječ o maloj količini, svakodnevno nagomilavanje šećera trajno doprinosi povećanju tjelesne težine i može naštetiti našem zdravlju.

Osobe koje svoj omiljeni napitak svakodnevno zaslađuju u svoj organizam dodatno unose čak 69 kalorija, pokazalo je posljednje istraživanje američkih znanstvenika sa Sveučilišta Illinois koje je objavljeno u časopisu Public Health. Kava i čaj, najpopularniji su napici u svijetu i američki stručnjaci kažu da su oba napitka gotovo beskalorična. Ali, problem je u dodacima, mlijeku, šećeru i šlagu. S ovim dodacima, kava ili čaj postaju izuzetno kalorična pića.

Iako se broj kalorija koje se na taj način unose u organizam ne čini velikim, postupno i neprimjetno može rezultirati povećanjem tjelesne težine, piše Haber.ba.

Znanstvenici i nutricionisti usuglasili su se da, ukoliko već ne možemo izbaciti šećer ili mlijeko iz kave, pokušamo dnevno konzumirati samo jednu šalicu ovog napitka.


Reci što misliš!