Lifestyle

Kužina

Recept za jednostavne raspucance s limunom

Recept za jednostavne raspucance s limunom
Pixabay

Mirisni hit! Recept za jednostavne raspucance s limunom

SASTOJCI

300 g glatkog brašna 1,5 žličica praška za pecivo 1 cijeli limun (korica i sok) 125 g šećera 100 g maslaca 2 jaja L veličine 1 žličica arome vanilije prstohvat soli

DODATNO

150 g šećera u prahu za valjanje

PRIPREMA

U zasebnoj posudu pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa ih stavite po strani. Maslac i šećer pjenasto izradite. Dodajte im jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja. Dodajte aromu vanilije, sok i koricu limuna.

Postepeno (iz tri intervala) dodajte brašno uz lagano miješanje.

Dobiveno tijesto prebacite u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na dva sata da se odmori.

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.

Pripremite i posudu u kojoj ćete valjati raspucance. U nju stavite šećer u prahu.

Žličicom odvojite dio tijesta i oblikujte kuglicu. Neka vam teži oko 15 grama. Kuglicu dobro uvaljajte u šećer u prahu i složite na pripremljen lim. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve tijesto.

Pazite da napravite razmak između posloženih kuglica kako se raspucanci ne bi spojili tijekom pečenja.

Raspucance pecite 8-13 minuta.

Ohladite ih na rešetki za hlađenje prije posluživanja.

Ohlađene spremite u kutiju za kekse. Potrošite unutar 14 dana.


Reci što misliš!