gastro
Ove pogreške često radimo kad podgrijavamo krumpir
Osobe s osjetljivim želucem ne bi trebale podgrijavati krumpir jer tako postaje teže probavljiv i može izazvati osjećaj težine. No ako inače ponovno grijete pečeni krumpir, ali ne sviđa vam se rezultat, niste u manjini.
Pečeni krumpir jednako je teško vratiti u život kao i pizzu.
Ne koristimo vodu
Iako je podgrijavanje u mikrovalnoj najbrže, ono često može
suviše isušiti krumpir. Kako biste to spriječili, najbolje je da
krumpir prepolovite pa ga poprskate vodom i stavite u
pećnicu zajedno sa šalicom vode napunjenom do
trećine.
Imamo prejaku vatru
Pečeni krumpir možete prepoloviti i zagrijati na tavi s malo
zagrijana maslinova ulja na umjerenoj vatri. Dovoljne su tri
minute sa svake strane kako bi bio hrskav.
Pečemo hladan krumpir
Krumpiri su najukusniji podgrijani u pećnici jer ostaju sočni. Zagrijte pećnicu na 180 °C, a krumpire izvadite na vrijeme iz hladnjaka kako bi se zagrijali na sobnu temperaturu. Kako bi bili hrskavi, zagrijte ih na rešetki ili limu za pečenje. Pecite ih 15 do 20 minuta.
Izdvojeno
-
Pripremite svoje plesne cipele jer italo disco ponovno preuzima Nigdjezemsku! Nakon nekoliko mjeseci pauze, evo ih s još jednom večeri prepunom plesnih numera i zaraznih ritmova.
-
Volite dizajn interijera i rado isprobavate nove stvari? Imamo za vas zanimljiv savjet koji će vas sigurno zainteresirati i, što je najvažnije, donijeti vašem domu neobičan izgled.
-
U sklopu "Tjedna planina" Ivan Ðogić je održao zanimljivo i poučno predavanje o ekspediciji po najvišim svjetskim dinama i seobi s nomadima Bahtijari.
-
Tijekom listopada i studenog 2024. oslikane su tri trafostanice u Zagrebu. Murale su izveli: Mia Matijević Akrap, Alba Miočev i Goran Rakić
Reci što misliš!