Lifestyle

gastro

Ove pogreške često radimo kad podgrijavamo krumpir

Ove pogreške često radimo kad podgrijavamo krumpir

Osobe s osjetljivim želucem ne bi trebale podgrijavati krumpir jer tako postaje teže probavljiv i može izazvati osjećaj težine. No ako inače ponovno grijete pečeni krumpir, ali ne sviđa vam se rezultat, niste u manjini.

 Pečeni krumpir jednako je teško vratiti u život kao i pizzu.

Ne koristimo vodu 

Iako je podgrijavanje u mikrovalnoj najbrže, ono često može suviše isušiti krumpir. Kako biste to spriječili, najbolje je da krumpir prepolovite pa ga poprskate vodom i stavite u pećnicu zajedno sa šalicom vode napunjenom do trećine. 

Imamo prejaku vatru 

Pečeni krumpir možete prepoloviti i zagrijati na tavi s malo zagrijana maslinova ulja na umjerenoj vatri. Dovoljne su tri minute sa svake strane kako bi bio hrskav. 

Pečemo hladan krumpir

Krumpiri su najukusniji podgrijani u pećnici jer ostaju sočni. Zagrijte pećnicu na 180 °C, a krumpire izvadite na vrijeme iz hladnjaka kako bi se zagrijali na sobnu temperaturu. Kako bi bili hrskavi, zagrijte ih na rešetki ili limu za pečenje. Pecite ih 15 do 20 minuta.