Lifestyle

desert

Neodoljivi spoj avokada i čokolade

Neodoljivi spoj avokada i čokolade
Ilustracija / Pixabay

Desert koji potiče dobro raspoloženje. Neodoljivi spoj avokada i čokolade

Sastojci:

Podloga:

– 50 g datulja

– 100 g grubo mljevenih badema ili lješnjaka

– 80 g mljevenog integralnog keksa

– malo cimeta

– 1-2 žličice javorovog sirupa

Krema:

– 2 zrela avokada

– 3-4 žlice kakaa

– 1 banana

– 1 vanilin šećer

– 3-4 kžlice meda ili javorovog sirupa

Priprema:

Datulje očistite od koštica i sitno nasjeckajte. Ukoliko su suhe, potopite ih u toplu vodu na 15 minuta.

Dodajte im grubo sjeckane bademe ili lješnjake, po izboru, cimet i mljevene kekse.

Sve dobro promiješajte dodajući javorov sirup tako da dobijete ljepljivu smjesu.

Zatim smjesu za podlogu rasporedite u posudice za posluživanje koje ste prethodno posuli keksima i ostavite ih u hladnjaku dok pripremate čokoladnu kremu s avokadom.

Kremu ćete pripremiti tako što ćete avokado prepoloviti, vilicom odvojiti meso od kore, pa ga staviti u blender.

Kakao rastopite u 100 mililitara vrele vode i dobro promiješajte. Dodajte u blender zajedno s bananom, vanilin šećerom i medom.

Sve miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu.

Dobivenu smjesu nanesite na podlogu.

Držite u hladnjaku do posluživanja. Dekorirajte po želji.


Reci što misliš!