desert
Neodoljivi spoj avokada i čokolade
Desert koji potiče dobro raspoloženje. Neodoljivi spoj avokada i čokolade
Sastojci:
Podloga:
– 50 g datulja
– 100 g grubo mljevenih badema ili lješnjaka
– 80 g mljevenog integralnog keksa
– malo cimeta
– 1-2 žličice javorovog sirupa
Krema:
– 2 zrela avokada
– 3-4 žlice kakaa
– 1 banana
– 1 vanilin šećer
– 3-4 kžlice meda ili javorovog sirupa
Priprema:
Datulje očistite od koštica i sitno nasjeckajte. Ukoliko su suhe, potopite ih u toplu vodu na 15 minuta.
Dodajte im grubo sjeckane bademe ili lješnjake, po izboru, cimet i mljevene kekse.
Sve dobro promiješajte dodajući javorov sirup tako da dobijete ljepljivu smjesu.
Zatim smjesu za podlogu rasporedite u posudice za posluživanje koje ste prethodno posuli keksima i ostavite ih u hladnjaku dok pripremate čokoladnu kremu s avokadom.
Kremu ćete pripremiti tako što ćete avokado prepoloviti, vilicom odvojiti meso od kore, pa ga staviti u blender.
Kakao rastopite u 100 mililitara vrele vode i dobro promiješajte. Dodajte u blender zajedno s bananom, vanilin šećerom i medom.
Sve miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu.
Dobivenu smjesu nanesite na podlogu.
Držite u hladnjaku do posluživanja. Dekorirajte po želji.
Izdvojeno
-
Grad Benkovac je kroz provedbu Intervencijskog plana s ciljem rješavanja problematike stambenog zbrinjavanja svojih građana tijekom 2023. godine izgradio 2 stambene zgrade u ulici Plemena Lapčana na Kaštelu u Benkovcu.
-
Ozbiljna ekološka promišljanja inspirirala su ovogodišnju božićnu dekoraciju Škole primjenjene umjetnosti i dizajna!
-
Tjedni horoskop od 16. do 22. prosinca 2024.
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
Reci što misliš!