Lifestyle

recept

Čokoladna torta od lješnjaka bez brašna

Čokoladna torta od lješnjaka bez brašna

Čokoladna torta od lješnjaka bez brašna ne priprema se brzo, ali zato brzo nestane!

250 g Lješnjaka
200 g Maslaca
6 kom Jaja
200 g Smeđega šećera
Šećer u prahu
(po želji)
200 g Čokolade za kuhanje
3 žlice Ruma
Lješnjak krem namaz
(po želji)

PRIPREMA:

Lješnjake tostirajte u pećnici, prebacite u čisti kuhinjsku krpu i ogulite im kožicu. Kada se ohlade, lješnjake sameljite u blenderu.

Čokoladu i maslaca otopite na pari. Umiješajte mljevene lješnjake i ostavite smjesu sa strane da se malo ohladi.

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Nekoliko žlica snijega od bjelanjaka dodajte u čokoladnu smjesu da malo omekša.

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte pripremljenu smjesu od čokolade i rum/liker. Zatim, sve smjese povežite i pažljivo umiješajte ostatak snijega.

Okrugli kalup za tortu (26-28 cm) premažite maslacem i lagano pobrašnite.

Sve dobro sjednite pa izlijte smjesu u pripremljeni kalup. Kolač pecite 35-40 minuta na 170C.

Ohlađeni kolač premažite čokoladnim namazom i posipajte sjeckanim lješnjacima.

Priprema: 60 min

Biskvit

250 g lješnjaka ili badema
200 g Okusi zavičaja maslaca
200 g Fin Carré čokolade za kuhanje
6 Okusi zavičaja jaja
200 g Castello smeđeg šećera
3 žlice James Cook ruma

Dekoracija:

Nekoliko žlica Choco Nussa lješnjak krem namaza
Castello šećer u prahu ili sjeckani lješnjaci

Recept donosi LIDL


Reci što misliš!