Lifestyle

mljac!

Neodoljiv francuski desert bez brašna koji traži tek 10 minuta posla

Neodoljiv francuski desert bez brašna koji traži tek 10 minuta posla

Bolje od pudinga! Bezobrazno čokoladan francuski desert bez brašna koji traži tek 10 minuta posla

Prozračniji od pudinga, ali konkretniji od moussea - pot de crème francuski je klasik za koji treba manje od deset minuta posla.

Posudice pune čokoladne kreme mogu se kombinirati i s voćem, koricom agruma ili tučenim vrhnjem, ali za osnovnu verziju potrebno je tek nekoliko sastojaka: kvalitetna čokolada, vrhnje, žumanjci i malo šećera (koji možete i izostaviti).

Sastojci za pot de crème:

170 g kvalitetne tamne čokolade
475 ml vrhnja za šlag bez šećera
3 žumanjka
1/8 žličice soli
1 žličica ekstrakta vanilije
45 g šećera (prema želji)

Priprema:

1. Sitno nasjeckajte čokoladu i stavite je u blender.

2. Vrhnje, žumanjke, šećer i sol kuhajte u loncu na srednje jakoj vatri, miješajući da se sastojci sjedine. Miješajte dok se ne pojave mjehurići. Umočite žlicu – ako se krema lijepi i prijanja na žlicu, ugasite vatru. Pazite da ne prokuha kako se jaja ne bi zgrušala. 

3. Vruću smjesu ulijte u blender s čokoladom, dodajte vaniliju pa miksajte dok krema ne postane glatka. Smjesu izlijte u posudice i staviteu hladnjak na 6-8 sati ili dok se ne stegne.

4. Ostavite posudice na sobnoj temperaturi oko 10 minuta prije posluživanja.

Punkufer


Reci što misliš!