Lifestyle

recepti s instagrama

Božanstveni cheesecake s bijelom čokoladom i limunom

Božanstveni cheesecake s bijelom čokoladom i limunom

Zvuči li vam kombinacija limuna, mascaraponea i bijele čokolade primamljivo?

Zvuči li vam kombinacija limuna, mascaraponea i bijele čokolade primamljivo?

Ako je vaš odgovor potvrdan, isprobajte ovaj recept!

Podloga

150 gr mljevenog keksa
60 ml mlijeka
30 gr mljevenog badema
90 ml otopljenog maslaca

Krema

250 gr mascarponea
200 ml slatkog vrhnja za šlag (koristim Meggle)
150 ml otopljene bijele čokolade
korica limuna (po mogućnosti neprskanog)
limunov sok (4-5 velikih žlica ili više ovisno koliko kiselo volite)

U kalup promjera 20 cm utisnite podlogu napravljenu od mljevenog keksa, badema, otopljenog maslaca i mlijeka. (Mlijeko u podlogu stavljam da bude mekša, ukoliko volite tvrđu podlogu izostavite mlijeko ili ga stavite u manjoj količini.)

Mikserom izradite mascarpone, u njega ulijte vrhnje za šlag pa miksajte još nekoliko minuta.

U smjesu dodajte rastopljenu prohlađenu bijelu čokoladu i miksajte još kratko da se sastojci povežu.

Na kraju ulijte limunov sok i promiješajte pjenjačom/žlicom. Količinu limunovog soka prilagodite vašem ukusu.

(Ja sam stavila 4 velike žlice jer su i djeca jela pa sam zbog njih htjela blažu kremu.)

Kremu izlijte na podlogu, poravnajte i dobro ohladite.

Originalan recept preuzet s :


Reci što misliš!