Lifestyle

recept

Domaća majoneza bez jaja: Jednostvana, brza i ukusna

Domaća majoneza bez jaja: Jednostvana, brza i ukusna
Thinkstock

Oni koji imaju problema sa kolesterolom trebali bi ograničiti konzumaciju majoneze, a ne preporučuje se pretjerivanje ni zdravim ljudima. No, s ovom verzijom ne morate toliko paziti na količinu

Volite majonezu, ali ju izbjegavate zbog kolesterola? I za to ima rješenje: Majoneza bez jaja. Recept je jednostavan i lako ga je napraviti na brzinu, a njime možete zamijeniti čak i majonezu u francuskoj salati, ili u sličnim salatama s tjesteninom, piše 24sata

Sastojci:

- 2 žlice škrobnog brašna,
- 4 žlice mlijeka,
- 4 žlice vode,
- 2 žličice senfa,
- 3 žlice ulja,
- 1 žličica limunova soka ili bijelog vinskog octa,
- prstohvat soli i malo papra

Priprema:

U posudi pomiješajte škrobno brašno s vodom i mlijekom te potom zagrijte smjesu do vrenja. Odmah maknite s vatre i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.

Homemade mayonnnaise in a white bowl on a wooden table.
U ohlađenu smjesu umiješajte žličicu senfa i potom miksajte na sporoj brzini uz postupno dodavanje ulja. Na kraju dodajte još jednu žličicu senfa i ocat ili limunov sok.


Reci što misliš!