Lifestyle

#ljepota

Pet stvari koje plavuše nikada neće čuti od svojih frizera

Pet stvari koje plavuše nikada neće čuti od svojih frizera

Bilo da se blajhate već neko vrijeme ili da tek razmišljate o tome, ovo su stvari koje morate znati, a koje će vam frizeri vjerojatno prešutjeti...

1. Tekstura vaše kose ne da će se malčice promijeniti, postat će neprepoznatljiva. Kosa različito reagira na izbjeljivač, no svaki put kada se pore vaše kose otvore kako bi kemikalije učinile svoje, u jedno možete biti sigurni - kakva god da je tekstura vaše kose bila prije izbjeljivanja, sada će biti drugačija. I kosa će vjerojatno biti grublja, suša i tanja. Osim toga, tekstura vaše kose nakon izbjeljivanja može se mijenjati nakon svakog pranja te tako postajati ravnija, kovrčavija, valovitija, neposlušnija...

2. Ljubičasti šampon nije opcija, nego must have. Ako je vaša kosa platinasto plava, TREBATE ljubičasti šampon. Osim ako vam ne smeta bakreni ton u kosi. I kada ga god budete koristili, temeljito ga isperite jer biste pod a, mogli zaprljati ručnike, posteljinu ili čak odjeću, ili pod b, završiti s kosom punom mrlja u boji lavande.

3. Izbjeljivanje će vam drastično isušiti kosu, a to znači skupo održavanje i njegu. Osim što ćete morati uložiti hrpu novca u maske, ampule, regeneratore i ulja, vaša će kosa i vremenski biti zahtjevnija. Jer treba pustiti sve te proizvode da odrade svoje. Osim toga, zaboravite na pegle, figaro i sve ostale uređaje koji oblikuju kosu na bazi topline. Svi će oni samo dodatno uništiti već izmučenu i suhu kosu.

4. Drastična promjena boje za kosu povlači za sobom i nabavu novog make-upa i odjeće. Doduše, ne nužno, no postoji mogućnost da vam boje u vašoj kozmetičkoj torbici više neće tako dobro odgovarati, baš kao ni neki komadi odjeće. A to opet znači još ulaganja!

5. Kada se jednom izbjelite, nema nazad. Poželite li ubrzo nakon izbjeljivanja svoju prirodnu boju, to se neće dogoditi tako lako kao što vi mislite. Izbjeljivanje drži pore vaše kose širom otvorenima pa koliko god tamno vi obojali kosu, boja će se ispirati čim zakoračite pod tuš. Jedini način za povratak prirodnoj boji je čekanje da kosa izraste. A i sami znate da to nije najsretnije rješenje.


Reci što misliš!