Lifestyle

jeste li znali?

Ako ste na dijeti, nemojte zaboraviti na - držanje tijela!

Ako ste na dijeti, nemojte zaboraviti na - držanje tijela!
Stepz

Ako ste već probali smršavjeti raznim dijetama, izbjegavanjem ugljikohidrata ili snažnim kardio treningom, možda je vrijeme da isprobate nešto puno jednostavnije

Svi želimo biti mršavi i lijepi, no prilično često zaboravimo jednu izuzetno važnu stvar koja, naizgled, nema veza s mršavavljenjem - držanje tijela.

No, bivši trener Meghan Markle Craig McNamee otkrio je da je još prije više od deset godina vodio brigu o njezinoj figuri. Osim uobičajenih fitness savjeta, podijelio je i jedan koji se čini kao dobro čuvana tajna, a daje sjajne rezultate.

Premda značajan gubitak težine mora uključiti promjenu prehrane i kretanje, McNamee kaže da su se u pripremama za televizijske nastupe fokusirali na držanje. To je istovremeno uključivalo puno vježbe bez pomagala kao i radu na leđima, stražnjici i bedrima.

Sportska terapeutkinja Eleanor Burt također ističe važnost držanja, a rad na tome može biti prekretnica u mršavljenju, kaže.

"Ispravno držanje jako pomaže u gubitku kilograma jer potiče učinkovitost svih sustava u tijelu. Tijelo radi kao jedinstvena cjelina, a to utječe onda i na razmišljanje, disanje, probavu itd", rekla je.

Osobe koje se drže pogrbljeno i koje nemaju dovoljno jaku muskulaturu da se izvuku iz tog položaja kad stoje, imaju slabiju probavu, nepravilno disanje i generalno su manje vitalni, piše Pink Villa.


Reci što misliš!