Lifestyle

recept

Sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan

Sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
Thinkstock

Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni krumpir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda.

“Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti”, napisala je Laura u svojoj objavi.

Sastojci:

2 kg crvenog krumpira

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

50 g maslaca

Višenamjenski začin

Sol i papar

1 – 2 žlice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru

Priprema:

Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.

Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.

Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.

Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.

Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom. Uživajte!


Reci što misliš!