#coolinarika
Recept: Kolač sa šljivama, bademima i cimetom
Mirisan i ukusan kolač sa šljivama za lijeno jutro ili večer...
Sastojci:
– 1 šalica (250ml) brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1/2 šalice šećera ili manje
– 1,5 žličica cimeta
– prstohvat muškatnog oraščića
– 2 žlice mljevenih pečenih badema
– prstovat soli
– 2 jaja
– 2/3 šalice mleka
– 50 ml maslaca
– 1 žličica vanilin ekstrakta
– 6 šljiva
i još za posipanje:
– 3 žlice šećera
– 1 žličica cimeta
Priprema:
Brašno, prašak za pecivo, cimet, oraščić – prosijati. Umiješati šećer, mljevene bademe i sol.
Jaja, mlijeko, maslac, vaniliju izmiješati kratko ručno dok se sastojci ne povežu.
U kalup obložen papirom za pečenje stavite tijesto, poravnajte, na vrh staviti šljive prerezane na pola.
Nakon što su šljive stavljene posuti šećerom pomiješanim sa cimetom.
Peći 30 do 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.
Izdvojeno
-
Od 20. do 23. studenoga na Odjelu za filozofiju održava se međunarodna znanstvena konferencija povodom 300 godina od rođenja Immanuela Kanta.
-
Ponuda će biti usmjerena prema malim ulagateljima i institucionalnim ulagateljima u Hrvatskoj i Poljskoj, kvalificiranim institucionalnim kupcima u Sjedinjenim Američkim Državama te odabranim međunarodnim institucionalnim ulagateljima
-
Još jedno predavanje iz ciklusa Arhitektura i praksa najavilo je Drustvo arhitekata Zadra, na temu Osunčanje stambenih prostora
-
Grad Zadar objavio je poziv za dostavu prijedloga za nagradu Nasmiješeno Sunce za 2024. godinu.
Reci što misliš!