kužina
Trikovi uz koje vam bijelo meso više nikad neće ispasti suho
Ako izbjegavate grillanu piletinu, a posebno bijelo meso jer ono često bude suho, postoji nekoliko trikova da se to ne dogodi.
Birajte komade s kožom i kostima
Kada birate koji ćete komad mesa uzeti, izaberite cijela pileća prsa, koja još uvijek imaju koži te su na kostima. Naime. Kožica nakon pečenja, ne samo da će biti slasna i hrskava nego štiti bijelo meso od isušivanja, posebno na roštilju. Kost, također, djeluje kao izolacija i štiti meso od direktnog plamena na roštilju te je temperatura ravnomjerno raspoređena.
Pazite na temperaturu
Bitno je kolika je temperatura mesa, idealno je da se kreće oko 165 stupnjeva. Treba zapamtiti da se kuhanje nastavlja i nakon što meso maknete s roštilja pa bi bilo idealno da ga maknete kada temperatura bude oko 160 stupnjeva, a to možete provjetiti kuharskih termometrom. Nakon nekoliko minuta ponovno izmjerite i temperatura bi trebala biti na idealnih 165 stupnjeva. Tako ćete spriječiti presušivanje.
Ostavite da odstoji
Ovaj korak nikako nemojte preskočiti. Naime, kada piletinu režete odmah čim je maknete s vatre svi sokovi iscure van i dobit ćete suhi komad mesa. Zato meso treba ostaviti da odstoji desetak minuta kako bi sokovi ostali, a meso i dalje bilo sočno.
Umaci su uvijek dobro rješenje
Ako sve drugo propadne uvijek možete napraviti umak za piletinu i tako prikriti da ste je malo presušili, piše Bon Appetit.
Izdvojeno
-
Dalmatinska pjesma i klapski zvuk dobit će posebno mjesto na ovogodišnjem Adventu u Zadru uz nastup Matea Grgata, tenora iz malog mjesta Otok u Dalmatinskoj zagori.
-
Skulptura Povratak mačka Džingiskana u čast Vesne Parun postala je nova atrakcija Adventure u Šibeniku
-
„Zagonetna šetnja Paklenicom'' za djecu u pratnji roditelja, najavljena za subotu 14.12., odgađa se za nedjelju 15.12. u isto vrijeme, a zbog loših vremenskih uvjeta odnosno kiše koja je najavljena za subotu.
-
Aminessov premium kamp smješten u Povljani na Pagu već osvaja brojne nagrade.
Reci što misliš!