Lifestyle

#fitness

Znate li što je hodajuća meditacija, najveći fitness trend 2021. godine?

Znate li što je hodajuća meditacija, najveći fitness trend 2021. godine?

Ne morate biti savršeno mirni da biste doveli tijelo u stanje potpunog mira i sklada. Izgleda da je moguće meditirati i u pokretu.

"Mnogi oblici kretanja mogu biti meditativni", navodi Bustle, a to uključuje hodanje, rolanje i drugo.

Hodajuća meditacija je tjelesno aktivan način meditiranja. 

"Osmišljena je tako da sinkronizira tijelo i um i daje nam šansu da se povežemo s prirodom i okolinom", kaže trener Weilin Wu.

Umjesto da meditirate zatvorenih očiju u svojoj sobi ili na terasi, izađite i sagorite kalorije, a pritom ostanite usredotočeni na svoje tijelo i disanje.

"Meditiranje u hodu u osnovi znači da se fokusirate na ono što radite u trenutku, a ne na vaš cilj ili odredište", pojašnjava Bustle.

Na primjer, usredotočite se na tlo pod sobom.

"Budući da je tijelo u pokretu, fokus postaje pokret tijela, a ne um", dodaje voditelj programiranja aplikacije za meditaciju William Fowler. 

Instruktor joge Ross Rayburn slože se da je meditacija u hodu izvrstan način za zaobilaženje podražaja koji se javljaju tijekom uobičajene meditacije, odnosno u trenutku kad zatvorite oči. Wu kaže da je desetodnevna seanse jednom tjedno dovoljna da stres držite podalje od sebe. 

"Pronađite mjesto na kojem možete mirno hodati bez previše ometanja. Počnite šetati, usredotočite se na sadašnjost, na svoje fizičko kretanje, svoju okolinu i krenite", savjetuje. 

Pritom možete staviti i slušalice u uši i slušati podcaste za meditaciju. Hodajuća meditacija ima prednosti kao što su eliminiranje stresa i nalet endorfina. Uz to će vas napuniti energijom i pomoći vam da ostanete u formi te budete u skladu sa sobom i svojim osjećajima.