recept
Doručak koji se topi u ustima: Trik za savršen omlet, mekan poput oblaka
Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka uobičajen je proces u pripremi biskvita za kolače i torte. No jeste li pokušali na taj način napraviti omlet?
Istučete li žumanjke i bjelanjke odvojeno prije nego što ih sljubite u jednu namreškanu smjesu te ih ispečete na tavi, dobit ćete savršen omlet mekan poput oblaka. Nazivaju ga još i souffle omlet.
Tako ispečen omlet, piše Pun kufer, možete napraviti na slano, odnosno začiniti ga solju, paprom i drugim začinima, ili pak na slatko te ga začiniti šećerom u prahu, medom ili sličnim sladilom.
Sastojci
5 bjelanjaka
3 žumanjka
2 žlice maslaca
začini po želji
Priprema
Razbijte pet jaja i odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite mikserom bjelanjke u čvrst snijeg u jednoj posudi. U drugoj odvojite samo tri žumanjka (preostale sačuvajte za neki drugi recept) i pjenasto ih izmutite. Pažljivo umiješajte žumanjke u snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte na zagrijanu tavu s neprianjajućim dnom i poklopite. Na umjerenoj temperaturi pecite 3 minute. Otklopite tavu, podignite špahtlom rubove omleta i ubacite maslac. Vratite poklopac i pecite još 3 minute. Začinite omlet začinima po želji te ga preklopite i prebacite na tanjur.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Nacionalni avioprijevoznik Srbije, Air Serbia, za ljeto 2025. godine planira 6 redovnih linija prema Hrvatskoj iz Beograda.
-
Prvi mandat predsjednika Milanovića istječe 19. veljače, a iz Ureda predsjednika o detaljima inauguracije još ne žele govoriti.
-
Dnevni horoskop za 19. siječnja, dan kad zvijezde poručuju sljedeće - Bikovi moraju biti otvoreni na nove prilike, Lavovi trebaju paziti da ih ne ponese pogrešna atmosfera, dok će Vodenjaci misliti na vlastito zadovoljstvo.
-
U četvrtak, 23. siječnja 2025. od 17:00-18:00, u MMD, Plesna radionica! Bachata je jednostavan ples za naučiti i temelji se na improvizaciji, što pomaže razviti kreativne kapacitete djece i odraslih.
Reci što misliš!