recept
Kremasta slastica od kokosa koja se jednostavno priprema
Kremasti kolač od kokosa za prste polizati!
Sastojci
Biskvit:
– 4 bjelanjka
– 250 g šećera
– 150 g kokosa
Preljev:
– 2 žlice kakaa
– 2 žlice šećera
– 1 žlica instant kafe
– 100 g crne čokolade
– 4 žlice mleka
Krema:
– jednai pol vrećina šlag kreme od vanilije
Priprema:
Izmješajte bjelanjke sa šećerom, dodajte im kokos i smjesu izlijte u kalup veličine 20×30, pa pecite na 160 stupnjeva dok ne dobije lijepu boju.
Rastopite sve sastojke za preljev, dobro ih izmješajte i prelijte preko ohlađenog biskvita.
Šlag kremu miksajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Njome premažite kolač i ostavite da se sve dobro ohladi.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
-
Kao najznačajnija regionalna zvijezda, Severina nije poznata samo po svojim pjesmama, nego i po tome da se ne boji reći što misli.
-
Hrvatski skijaš Samuel Kolega osvojio je šestu poziciju na slalomu Svjetskog kupa u francuskom Val D'Isereu, čime je izjednačio svoj najbolji doseg karijere.
Reci što misliš!