Lifestyle

recept

Jeste li probali pohani sladoled? Imamo recept za ovu neobičnu slatko-slanu poslasticu

Jeste li probali pohani sladoled? Imamo recept za ovu neobičnu slatko-slanu poslasticu

Kombinacija hladnog i toplog, mekog i hrskavog, slatkog i slanog čini pohani sladoled savršenim desertom.

Mala napomena - s obzirom na to da se sladoled od vanilije polako topi u ljusci prženih pahuljica, ovaj desert poslužite odmah nakon pripreme.

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 2 minute
Vrijeme hlađenja: 4 sata
Ukupno vrijeme: 4 sata i 17 minuta

Sastojci (8 serviranja)

600 g sladoleda od vanilije
225 g kukuruznih pahuljica, zdrobljenih
1 žličica cimeta
3 bjelanjka
2 l ulja za prženje

Priprema

1. korak

Napravite 8 loptica sladoleda (veličine teniske loptice). Posložite ih na papir za pečenje i stavite u zamrzivač sat vremena.

2. korak

U plitkoj posudi pomiješajte kukuruzne pahuljice i cimet. U drugoj posudi istucite bjelanjke dok ne postanu pjenasti. Zamrznute kuglice sladoleda uvaljajte u bjelanjke, zatim u pahuljice, pokrivajući sladoled u potpunosti. Po potrebi ponovite postupak. Ponovo stavite u zamrzivač na 3 sata, dok se potpuno ne zalede.

3. korak

U fritezi ili u velikoj posudi zagrijte uje na 190 stupnjeva.

4. korak

Pržite po jednu do dvije kuglice u isto vrijeme, 10 do 15 sekundi, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na papir da se višak ulja ocijedi i poslužite odmah.

Nutritivne vrijednosti (po porciji)

372 kalorije; 29.3 g masti; 7.3g zasićenih masnih kiselina; 25 g ugljikohidrata; 15.2 g šećera; 0.9 g dijetalnih vlakana; 4.4 g bjelančevina; 149.5 mg soli.


Reci što misliš!