mmm
Kakvo bi to ljeto bilo bez ribe na gradelama?
Evo pet grešaka koje treba izbjegavati ako želite dobiti fino pripremljenu ribu s roštilja.
Kakvo bi to ljeto bilo bez ribe na gradelama?
I dok je većina stanovnika na hrvatskoj obali usavršila pripremu
svježe ribe na roštilju, ima i onih koji stalno rade iste greške
te dobivaju nedovoljno pečenu, presušenu ili raspadnutu ribu
nakon termičke obrade na otvorenom.
Evo pet grešaka koje treba izbjegavati ako želite
dobiti fino pripremljenu ribu s roštilja.
Nište dobro očistili roštilj
Nakon svake upotrebe roštilja trebalo bi ga pustiti da se ohladi
do kraja, a potom temeljito oprati. U suprotnom na
rešetkama će ostati komadi zagorjele hrane koja može promijeniti
okus pečene ribe na roštilju, ali vam i stvarati probleme
prilikom termičke obrade i okretanja. Važno je i da rešetke
budu dobro ugrijane prije nego što na njih stavite ribu.
Niste dobro osušili ribu
Najbolje je ispeći svježu ribu na roštilju, no na užarenu rešetku možete staviti i prethodno smrznute plodove. Prije termičke obrade važno je dobro odlediti ribu i posušiti sav višak vode s njezine površine.
Niste dobro odabrali ribu
Roštilj voli masniju ribu s čvršćim mesom poput tune,
pastrva, brancina i orade koje nisu osjetljive na toplinu i
okretanje. Delikatniju ribu bolje je omotati u aluminijsku
foliju sa začinskim biljem i tako ispeći na roštilju. Znat ćete
da je riba gotova kada se njezino „meso“ odvaja od kosti.
Niste kupili gril rešetku za ribu
Ako niste sigurni kako će se kupljena / ulovljena riba ponašati u dodiru s visokim temperaturama, a ne želite da vam se raspadne prilikom okretanja – poslužite se gril rešetkom za ribu. Ovo je malo kućansko pomagalo napravljeno baš da vam pomogne održati ribu u jednom komadu tijekom pečenja na roštilju.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!