Lifestyle

#deserti

Mokri kolač od čokolade i kave topi se u ustima

Mokri kolač od čokolade i kave topi se u ustima

Ovaj kolač i nije nikakva novost. Ipak, ako ga iz nekog razloga još uvijek niste isprobali, vrijeme je da se počastite s jednim ludo dobrim čokoladnim užitkom! Priprema je i više nego jednostavna i neće vam oduzeti previše vremena.

Za biskvit će vam trebati:

4 jaja 140 g šećera 1 vanilin šećer 70 ml ulja 70 ml mlijeka 100 g oštrog brašna 1 prašak za pecivo 30 g kakaa u prahu 50 g griza Za preljev će vam biti potrebno: 250 ml mlijeka 150 g čokolade za kuhanje 5 žlica šećera 1 žlica kave

Postupak pripreme: Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, griz i kakao pa kuhačom sve dobro izmiješajte. Ostavite smjesu neka odstoji 15 minuta. Kalup promjera (26 cm) obložite masnim papirom i ulijte pripremljenu smjesu.

Kolač pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Vrući kolač prelijte vrućim preljevom. Za pripremu preljeva mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte šećer, kavu i čokoladu.

Miješajte dok se sve ne otopi. Preljev procijedite kroz cijedilo da uklonite većinu zrnca kave.

Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

Poslužite s mekanom tučenim slatkim vrhnjem! Ako želite još malo čokolade, kolač prelijte čokoladnom ganache kremom. 200 g čokolade za kuhanje otopite u 200 ml slatkog vrhnja i prelijte preko ohlađenog kolača. Ohladite da se čokolada stisne i poslužite!

 


Reci što misliš!