Recept
Gusta juha od tikvica i bruschette
Lagani ručak za koji vam je potrebno 15 minuta.
Sastojci:
– 3 tikvice nasjeckane na kocke
– 1/2 glavice nasjeckanog luka
– 2 režnja češnjaka – cijela
– 1 mesna kockica za juhu
– peršin, kopar
– 1 dl vrhnja za kuhanje
– 30 g ribanog parmezana
– sol, papar
– maslinovo ulje
Bruschette:
– tostirani integralni kruh
– rajčica nasjeckana na kockice
– maslinovo ulje
– sol
– bosiljak
Priprema:
Na zagrijanom maslinovom ulju propržiti luk, dodati češnjak, a zatim dodati i tikvice.
Sve promiješati i dinstati oko 10 minuta. Dodati mesnu kocku, peršin i malo kopra, izmiksati štapnim mikserom, umiješati vrhnje za kuhanje i parmezan, i zagrijati do prokuha.
Tostirane šnite kruha natrljati režnjem češnjaka.
Nasjeckanu rajčicu preliti maslinovim uljem, posoliti i posuti svježim ili sušenim bosiljkom, promiješati i nanijeti na kruh.
Juhu od tikvica preliti žličicom maslinovog ulja i poslužiti uz pripremljene bruschette.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
-
Pitanje nošenja vjenčanog prstena daleko je složenije nego što se na prvi pogled čini. Ova naizgled jednostavna tradicija krije bogatu povijest koja seže sve do drevnog Egipta, a današnji običaji razlikuju se diljem svijeta.
Reci što misliš!